De verkiezing van de Lease Car of the Year is een initiatief van leasemaatschappij Alphabet en biedt een interessante evaluatie van het nieuwste wagenaanbod voor bedrijfsvloten. In aanmerking komen voertuigen die tussen 1 februari van het jaar ervoor en 31 januari van het lopende jaar gecommercialiseerd zijn in België.

Voor de quotering baseerde de twaalfkoppige jury zich voor 50% op de praktijktest met de twaalf geselecteerde auto's. Ook andere criteria telden mee: de Total Cost of Ownership, het Voordeel Alle Aard, de veiligheid, de kwaliteit, het brandstofverbruik en de emissie telden samen voor 40%. De overige 10% werd bepaald door de stem van de klanten van Alphabet. De vakjury, die bestond uit wagenparkbeheerders en journalisten, koos voor de BMW 5-Reeks omwille van onder andere de gunstige pannestatistiek, de lage uitstoot en de uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden.

Naast de algemene winnaar werden nog drie andere modellen bekroond. In de categorie Economy kaapte de Renault Clio de eerste plaats weg. In de categorie Business was de Peugeot 3008 de beste. En in de categorie Business + was de Audi A5 de winnaar.(Belga)

De verkiezing van de Lease Car of the Year is een initiatief van leasemaatschappij Alphabet en biedt een interessante evaluatie van het nieuwste wagenaanbod voor bedrijfsvloten. In aanmerking komen voertuigen die tussen 1 februari van het jaar ervoor en 31 januari van het lopende jaar gecommercialiseerd zijn in België.Voor de quotering baseerde de twaalfkoppige jury zich voor 50% op de praktijktest met de twaalf geselecteerde auto's. Ook andere criteria telden mee: de Total Cost of Ownership, het Voordeel Alle Aard, de veiligheid, de kwaliteit, het brandstofverbruik en de emissie telden samen voor 40%. De overige 10% werd bepaald door de stem van de klanten van Alphabet. De vakjury, die bestond uit wagenparkbeheerders en journalisten, koos voor de BMW 5-Reeks omwille van onder andere de gunstige pannestatistiek, de lage uitstoot en de uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden.Naast de algemene winnaar werden nog drie andere modellen bekroond. In de categorie Economy kaapte de Renault Clio de eerste plaats weg. In de categorie Business was de Peugeot 3008 de beste. En in de categorie Business + was de Audi A5 de winnaar.(Belga)