Blikvangers van het Autosalon: Lexus LC 500h

Lexus LC 500h op het Autosalon © Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Tijdens het Autosalon van Brussel belicht Knack.be dagelijks een van de blikvangers in de paleizen van Brussels Expo. Vandaag: de Lexus LC 500h.

Lexus, het premiummerk van de Japanse autoreus Toyota, stelt in paleis 7 twee nieuwe modellen voor het eerst aan het Belgische publiek voor. Een daarvan is de IS 300h, maar de meest aandacht zal wellicht gaan naar de LC 500h, een hybride luxecoupé voor vier personen die een V6 benzinemotor (3,5 liter) aan een elektromotor koppelt.

Het gaat trouwens om een nieuwe generatie hybride motorisatie, het Lexus Multi Stage Hybrid System, waarmee Lexus een perfecte combinatie van dynamische prestaties en efficiëntie garandeert (zie video onderaan).

Lexus LC 500h op het Autosalon
Lexus LC 500h op het Autosalon© Kevin Van der Auwera

Er is ook een LC 500 met een V8-benzinemotor die 477 pk levert, die over een automatische automaat met maar liefst tien versnellingen beschikt.

Bij ons komt deze nieuwe Lexus in de zomer op de markt, exacte prijzen zijn nog niet bekend.

Lexus heeft duidelijk de wind in de zeilen, want het haalde in 2016 een nieuw verkooprecord op de Belgische markt, met 1.915 verkochte exemplaren. Dit jaar hopen de Japanners voor het eerst de kaap van de 2.000 stuks te ronden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer blikvangers en alles over het Autosalon in ons dossier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content