Black Friday : het goede moment om een auto te kopen?

23/11/18 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:20

Bron: Belga

De Amerikaanse toestanden van Black Friday waaien ook over naar onze contreien. Dit jaar springen zelfs de automerken mee op de kar. Maar zijn er echt goede zaken te doen?

Black Friday : het goede moment om een auto te kopen?

Black Friday : het goede moment om een auto te kopen? © BELGA

Sommige merken geven inderdaad grote kortingen op hun stockmodellen, zoals bijvoorbeeld Fiat-Alfa, Nissan en Opel, met reducties tot 30%. Andere geven gewoon kortingsbonnen op bepaalde modellen (o.a. 1000 euro bij Peugeot), op sommige accessoires, zoals bij BMW, of verwante producten (kledij, gadgets) zoals onder andere Morgan.

De 'Black Friday' aanbiedingen hangen af van de politiek van de merken, maar kunnen ook lokaal, op het niveau van de verdelers verschillen. Verder strekt het fenomeen zich eveneens uit tot de dienstverlening rond de auto. Zo bieden sommige verzekeraars een korting aan op een nieuw contract.

Is dit allemaal echt de moeite waard? Jazeker, als u toch een wagen wou kopen, kan u nu misschien nog een extra korting bekomen. Maar weet dat in januari het Autosalon van Brussel zijn deuren opent en dat er ook daar steeds goede deals te rapen vallen. (Belga)

Onze partners