Het concept van Bicar dateert van 2016 en richt zich op de mobiliteit in een stedelijke omgeving. In een eerste fase zal een beperkt aantal driewielers worden geproduceerd voor een deelproject in enkele Zwitserse steden. Het idee hierbij is het voertuig lokaal te produceren en te gebruiken om de ecologische voetafdruk te beperken.

De Bicar werd ontwikkeld met zo weinig mogelijk materiaal, dat ook recycleerbaar is, zonder aan veiligheid of comfort in te boeten. De 2 kW sterke motor bevindt zich in het achterwiel en laat toe een snelheid van 45 km/u te bereiken. De nodige energie wordt geleverd door een batterij van 1 kWh. Bicar vermeldt geen reëel rijbereik, maar dat zal niet meer dan 30 à 35 kilometer bedragen. Het zonnepaneel op het dak levert daarnaast de nodige stroom voor de instrumenten en de accessoires aan boord.

De voortrein van de Bicar zwenkt waardoor het voertuig schuin de bochten kan indraaien. Met een lengte van 1,45 meter en een breedte van 80 cm is de driewieler vrijwel even wendbaar als een motorfiets. En dankzij de hoogte van 1,88 meter biedt de Bicar voldoende interieurruimte en is hij prima zichtbaar in het verkeer.(Belga)

Het concept van Bicar dateert van 2016 en richt zich op de mobiliteit in een stedelijke omgeving. In een eerste fase zal een beperkt aantal driewielers worden geproduceerd voor een deelproject in enkele Zwitserse steden. Het idee hierbij is het voertuig lokaal te produceren en te gebruiken om de ecologische voetafdruk te beperken.De Bicar werd ontwikkeld met zo weinig mogelijk materiaal, dat ook recycleerbaar is, zonder aan veiligheid of comfort in te boeten. De 2 kW sterke motor bevindt zich in het achterwiel en laat toe een snelheid van 45 km/u te bereiken. De nodige energie wordt geleverd door een batterij van 1 kWh. Bicar vermeldt geen reëel rijbereik, maar dat zal niet meer dan 30 à 35 kilometer bedragen. Het zonnepaneel op het dak levert daarnaast de nodige stroom voor de instrumenten en de accessoires aan boord.De voortrein van de Bicar zwenkt waardoor het voertuig schuin de bochten kan indraaien. Met een lengte van 1,45 meter en een breedte van 80 cm is de driewieler vrijwel even wendbaar als een motorfiets. En dankzij de hoogte van 1,88 meter biedt de Bicar voldoende interieurruimte en is hij prima zichtbaar in het verkeer.(Belga)