Bentley toont open versie van Continental

Bentley toont open versie van Continental © BELGA

Vandaag kennen we al de derde generatie van de jongste Bentley Continental GT. De Britse constructeur laat ons vandaag ook de cabrioversie zien van deze fraaie GT met vier zitplaatsen.

Bentley is het sportieve luxemerk binnen de VW-groep en kan daarom terugvallen op technologie die binnen de groep wordt gedeeld. Dat geldt ook voor de motor, want onder de lange motorkap spint de W12-benzinemotor die 635 pk en een gigantische 900 Nm levert. Dat is precies evenveel als in de gesloten versie. De 6.0 liter motor komt altijd met een achttrapsautomaat met dubbele koppeling. Om de auto met het zelfdragende koetswerk de nodige stijfheid te bieden, moesten de ingenieurs uit Crewe de nodige versterkingen aanbrengen en die laten het totaalgewicht 170 kg oplopen tot een forse 2,4 ton.

Ondanks dat aanzienlijke gewicht hebben de prestaties daar allerminst onder te lijden, want deze nobele Continental Convertible spurt in minder dan 4 seconden van 0 tot 100 km/u en hij haalt een topsnelheid van meer dan 330 km/u. De soepele kap opent uiteraard volledig automatisch en dat kan ook al rijdend, op voorwaarde dat de bestuurder de naald van de (digitale) kilometerteller onder de 50 km/u houdt.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content