Bentley Bentayga krijgt bi-turbo V8

14/01/18 om 12:18 - Bijgewerkt om 12:31

Bron: Belga

De super-SUV van huize Bentley doet het vrij goed, zo goed zelfs dat Bentley een bijkomende motorisatie voorziet: een V8 bi-turbomotor op benzine.

Bentley Bentayga krijgt bi-turbo V8

Bentley Bentayga krijgt bi-turbo V8 © BELGA

Het motoraanbod van de Bentayga was tot op heden vrij zwart-wit. Aan de ene kant van het spectrum was en is er de 6.0 W12-motor, goed voor 608 pk die we ook in andere Bentley's tegenkomen. Deze motor past bij de verwachtingen van het bestaande Bentley-clientèle. Anderzijds wil de Britse luxeconstructeur ook nieuwe klanten aanboren en daarom verscheen - voor het eerst in de geschiedenis van het merk - ook een dieselmotor in de prijslijst.

Die (top)-diesel is een 435 pk sterke V8 van Audi-origine, maar volgens intimi van het merk is dit heiligschennis. Daarom komt er vandaag een 'compromis'-motor in de vorm van een V8 bi-turbo op benzine. Deze bi-tubomotor met 4 liter levert 550 pk en 770 Nm, ruim voldoende om de Bentley moeiteloos voort te stuwen. Met deze motor haalt de riante SUV een topsnelheid van 290 km/u en spurt hij al in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u.(Belga)

Onze partners