Vooral de voorbije maanden steeg het aantal hybride bolides. In oktober ging het om 4.861 hybrides met benzinemotor en 619 hybrides met dieselmotor. Het gaat volgens de krant om het hoogste aantal ooit in ons land. De hybrideverkoop was zo goed voor 14,2 procent van de autoverkoop, wat een record is.

De groei gaat niet ten koste van dieselwagens, maar van van de wagens met benzinemotor. De stijgende trend gaat ook in tegen de dalende algemene trend. Na 2019, een topjaar met 550.000 verkochte auto's, is de verkoop dit jaar 23 procent gedaald onder invloed van de coronacrisis en bijhorende garagesluitingen.

Negentig procent van de plug-inhybrides wordt door bedrijven ingeschreven, merkt autohandelfederatie Traxio op.

Ook de verkoop van zuiver elektrische wagens zit in de lift. In oktober ging het om 1.877 voertuigen, een record.

Vooral de voorbije maanden steeg het aantal hybride bolides. In oktober ging het om 4.861 hybrides met benzinemotor en 619 hybrides met dieselmotor. Het gaat volgens de krant om het hoogste aantal ooit in ons land. De hybrideverkoop was zo goed voor 14,2 procent van de autoverkoop, wat een record is. De groei gaat niet ten koste van dieselwagens, maar van van de wagens met benzinemotor. De stijgende trend gaat ook in tegen de dalende algemene trend. Na 2019, een topjaar met 550.000 verkochte auto's, is de verkoop dit jaar 23 procent gedaald onder invloed van de coronacrisis en bijhorende garagesluitingen. Negentig procent van de plug-inhybrides wordt door bedrijven ingeschreven, merkt autohandelfederatie Traxio op. Ook de verkoop van zuiver elektrische wagens zit in de lift. In oktober ging het om 1.877 voertuigen, een record.