‘Belg meer op zoek naar tweedehandswagens tijdens en na Autosalon’

Skoda op het autosalon © KVDA

Zoals elk jaar in de maanden januari en februari zien zoekertjessite een stijging van het verkeer in de categorie Auto’s, een rechtstreeks gevolg van het Autosalon.

Elk jaar stelt zoekertjessite Kapaza.be tijdens het Autosalon en in de periode erna een belangrijke toename vast van het verkeer op de website in de categorie Auto’s. Zo steeg het aantal bezoeken voor de categorie Auto’s in 2015 met 17 procent tijdens het Autosalon en met 9 procent in de twee maanden volgend op het Autosalon, luidt het in een persbericht. Bovendien steeg ook het aantal geplaatste advertenties met 9 procent in de periode na het Autosalon.

Ook de website 2dehands.be ziet eenzelfde tendens. Daar zien ze dat er zo’n 30% meer zoekertjes zijn bij de start van het Autosalon. Dit is interessant nieuws voor wie een goede slag wil slaan op de tweedehands automarkt.

In 2015 werd er alweer een groot aantal tweedehandsvoertuigen verkocht, blijkt uit de cijfers van de DIV (Directie Inschrijvingen Voertuigen). Waar het aantal inschrijvingen van nieuwe voertuigen in januari 2015 op 57.920 lag, werden er in diezelfde maand maar liefst 78.195 tweedehandsvoertuigen ingeschreven. In februari 2015 werden er dan weer 79.310 gebruikte voertuigen ingeschreven, ten opzichte van 55.509 nieuwe voertuigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content