Avontuurlijke Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept

04/09/17 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:04

Bron: Belga

Citroën stelt op het Salon van Frankfurt een avontuurlijke versie voor van zijn mini-busje SpaceTourer in samenwerking met surfmerk Rip Curl.

Avontuurlijke Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept

Avontuurlijke Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept © BELGA

Dit concept tovert de Citroën SpaceTourer om tot een kampeer- en vrijetijdswagen die plaats biedt aan sportmateriaal en waarin ook overnacht kan worden. De designafdelingen van de Franse constructeur en het surfmerk staken de hoofden bij elkaar om een handige en attractieve "surfers van" te ontwikkelen op basis van het bekende mini-busje.

Zo heeft de SpaceTourer Rip Curl een uitklapbaar dak voor meer interieurhoogte, een keukentje, een eethoek, een douche in het achterluik, een weerstation, een kluisje om sleutels en waardevolle spullen in op te bergen en tal van extra opbergruimten voor het sportmateriaal.

Deze ombouw gebeurde door specialist Pössl en Dangel monteerde een vierwielaandrijving, zodat de surfers makkelijk tot op het strand kunnen rijden. Na de première op het Salon van Frankfurt gaat het Rip Curl surfteam met zijn fraaie gepersonaliseerde SpaceTourer op toer langs de mooiste surfplekken in Europa. (Belga)

Onze partners