Het Brusselse automuseum Autoworld aan de Esplanade van het Jubelpark zet binnenkort twee mythische voertuigen 'in the spotlight': de Volvo Amazon van 28 april tot 29 mei en de Jeep Willys van 4 tot 30 juni. Naar aanleiding van de 60e verjaardag van de Volvo Amazon pakt Autoworld uit met verschillende versies van dit model, evenals een PV544, een P1800 en een 1800 ES (shooting break). Momenteel worden nog onderhandelingen gevoerd om ook de Volvo Amazon met een carrosserie van de Belg Jacques Coune naar het museum te halen.

Dankzij de hulp van de Jeep Club Belgium zal Autoworld binnenkort ook een tiental modellen uit de periode 1946 tot 1986 en verschillende documenten, schaalmodellen en andere memorabilia tentoonstellen. De Willys, die meer bekend is als de 'Jeep', is een van de eerste terreinvoertuigen in de geschiedenis van de auto. Het voertuig is zowel het embleem van de Tweede Wereldoorlog als een symbool van de vrijheid, een status die de Jeep te danken had aan zijn veelzijdigheid, zijn lage gewicht en zijn wendbaarheid. Meer info op www.autoworld.be(Belga)

Het Brusselse automuseum Autoworld aan de Esplanade van het Jubelpark zet binnenkort twee mythische voertuigen 'in the spotlight': de Volvo Amazon van 28 april tot 29 mei en de Jeep Willys van 4 tot 30 juni. Naar aanleiding van de 60e verjaardag van de Volvo Amazon pakt Autoworld uit met verschillende versies van dit model, evenals een PV544, een P1800 en een 1800 ES (shooting break). Momenteel worden nog onderhandelingen gevoerd om ook de Volvo Amazon met een carrosserie van de Belg Jacques Coune naar het museum te halen.Dankzij de hulp van de Jeep Club Belgium zal Autoworld binnenkort ook een tiental modellen uit de periode 1946 tot 1986 en verschillende documenten, schaalmodellen en andere memorabilia tentoonstellen. De Willys, die meer bekend is als de 'Jeep', is een van de eerste terreinvoertuigen in de geschiedenis van de auto. Het voertuig is zowel het embleem van de Tweede Wereldoorlog als een symbool van de vrijheid, een status die de Jeep te danken had aan zijn veelzijdigheid, zijn lage gewicht en zijn wendbaarheid. Meer info op www.autoworld.be(Belga)