Voor deze tentoonstelling slaat Autoworld de handen in elkaar met Citroën Belux, de Belgische Citroën Clubs en het Conservatoire Citroën, dat voor de gelegenheid enkele prachtige racewagens uitleent. Ze neemt de bezoeker mee op een historische rondleiding langs de meest legendarische Citroëns en enkele spectaculaire wagens.

Van de Type A tot de C3 Pluriel, langs de stijlvolle Rosalie: op twee verdiepingen breng men de evolutie van het merk door de jaren heen tot leven. De Traction krijgt een volledige eigen zone met niet minder dan zes verschillende modellen. Iets oudere bezoekers herinneren zich zeker de grote ommekeer in de autowereld toen de tweecilindermotoren in wagens zoals de Dyane, Ami6 en Mehari op de markt verschenen. De race- en rallywagens worden vertegenwoordigd door onder meer de Xsara WRC en de C4 WRC van Sebastien Loeb, naast de AX Superproduction.

Van 27 juni tot 3 september zijn er in het Autoworld-museum aan het Jubelpark nog veel meer modellen te ontdekken, boven op de opvallende bezienswaardigheden die er nu al te bewonderen vallen. Denk maar aan de Collector's Edition 'Origins', die speciaal zijn ontworpen voor het 100-jarige bestaan van het merk. Bij de tentoonstelling horen ook tiental vitrines en tafels met miniaturen. In de mediaroom van het museum worden tenslotte filmpjes uit de oude doos afgespeeld en voor de kleinsten staat er ook animatie op het programma.(Belga)

Voor deze tentoonstelling slaat Autoworld de handen in elkaar met Citroën Belux, de Belgische Citroën Clubs en het Conservatoire Citroën, dat voor de gelegenheid enkele prachtige racewagens uitleent. Ze neemt de bezoeker mee op een historische rondleiding langs de meest legendarische Citroëns en enkele spectaculaire wagens.Van de Type A tot de C3 Pluriel, langs de stijlvolle Rosalie: op twee verdiepingen breng men de evolutie van het merk door de jaren heen tot leven. De Traction krijgt een volledige eigen zone met niet minder dan zes verschillende modellen. Iets oudere bezoekers herinneren zich zeker de grote ommekeer in de autowereld toen de tweecilindermotoren in wagens zoals de Dyane, Ami6 en Mehari op de markt verschenen. De race- en rallywagens worden vertegenwoordigd door onder meer de Xsara WRC en de C4 WRC van Sebastien Loeb, naast de AX Superproduction.Van 27 juni tot 3 september zijn er in het Autoworld-museum aan het Jubelpark nog veel meer modellen te ontdekken, boven op de opvallende bezienswaardigheden die er nu al te bewonderen vallen. Denk maar aan de Collector's Edition 'Origins', die speciaal zijn ontworpen voor het 100-jarige bestaan van het merk. Bij de tentoonstelling horen ook tiental vitrines en tafels met miniaturen. In de mediaroom van het museum worden tenslotte filmpjes uit de oude doos afgespeeld en voor de kleinsten staat er ook animatie op het programma.(Belga)