Autoworld Brussels is één van de grootste internationale automusea

30/11/17 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:51

Bron: Belga

November 2017 was was een belangrijke maand voor ons nationale automobielmuseum, Autoworld. Amper een maand voor de opening van de grote eindejaarstentoonstelling over de mythische Amerikaanse auto's uit de Golden Years heeft Autoworld twee belangrijke onderscheidingen gekregen.

Autoworld Brussels is één van de grootste internationale automusea

Autoworld Brussels is één van de grootste internationale automusea © BELGA

Op 16 november werd Autoworld voor het eerst genomineerd voor de 2017 Octane Awards in Londen in de categorie "Museum van het Jaar", samen met andere prestigieuze musea van over de hele wereld: het Mullin Museum, het Simeone Foundation Automotive Museum, het Petersen Museum en het Barber Vintage Motorsports Museum. Hoewel het Simeone Foundation Automotive Museum in Philadelphia (Verenigde Staten) de uiteindelijke winnaar werd, is Autoworld Brussels er bijzonder trots op om genomineerd te zijn, samen met deze andere bijzondere internationale musea.

Nauwelijks één dag later, op de Interclassics-Brussel, kwam er al een nieuwe erkenning. Autoworld was deze keer laureaat van de Big Five, Europa's 5 grootste multimerken-musea voor klassieke auto's. De overige genomineerden waren het Louwman Museum in Den Haag (Nederland), het Nationaal Motormuseum in Beaulieu (Verenigd Koninkrijk), de Cité de l'Automobile/Schlumpf-collectie in Mulhouse (Frankrijk) en het Museo dell' Automobile in Turijn (Italië), voor het eerst verenigd onder de vlag van "The Big Five, presenting the European national motormuseums". De officiële ceremonie werd gepresenteerd door de Vlaamse televisiepersoonlijkheid Marlène de Wouters, in aanwezigheid van de familie Zapp - sinds zeventien jaar globetrotters - en Sébastien de Baere (directeur van Autoworld Brussel).(Belga)

Onze partners