Dat meldt ACEA, de vereniging van Europese autoconstructeurs.

België is groeiland

Van de grote automarkten deed alleen het Verenigd Koninkrijk het in de periode januari-augustus beter dan vorig jaar (+ 10,4 procent). In Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk ging de verkoop 3,6 tot 9,8 procent achteruit.

België behoort tot een van de weinige groeilanden. De verkoop van nieuwe personenwagens steeg er tijdens de eerste acht maanden met 0,4 procent tot 354.581 nieuwe personenwagens.

Gemengd beeld

De zomervakantie liet een gemengd beeld zien voor de Europese autoverkoop, met een toename van 5 procent in juli - nog maar de tweede positieve maand dit jaar na april -, gevolgd door een daling van eveneens 5 procent in augustus.

Juli telde gemiddeld een werkdag meer dan vorig jaar, terwijl er in augustus net een werkdag minder was. (Belga/KVDA)

Dat meldt ACEA, de vereniging van Europese autoconstructeurs.België is groeiland Van de grote automarkten deed alleen het Verenigd Koninkrijk het in de periode januari-augustus beter dan vorig jaar (+ 10,4 procent). In Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk ging de verkoop 3,6 tot 9,8 procent achteruit. België behoort tot een van de weinige groeilanden. De verkoop van nieuwe personenwagens steeg er tijdens de eerste acht maanden met 0,4 procent tot 354.581 nieuwe personenwagens.Gemengd beeld De zomervakantie liet een gemengd beeld zien voor de Europese autoverkoop, met een toename van 5 procent in juli - nog maar de tweede positieve maand dit jaar na april -, gevolgd door een daling van eveneens 5 procent in augustus. Juli telde gemiddeld een werkdag meer dan vorig jaar, terwijl er in augustus net een werkdag minder was. (Belga/KVDA)