Ter gelegenheid van het autosalon zetten de merken alle middelen in om zoveel mogelijk wagens aan de man te brengen. En daarvoor worden ook enkele nieuwe of minder bekende formules in de kijker gezet. Zo promoten heel wat merken plots de autoverhuur op lange termijn, ook wel private leasing genoemd. Hierbij kiest u een nieuwe auto en gebruikt u die gedurende 24 tot 50 maanden in ruil van een vast maandelijks huurbedrag dat reeds begint bij een kleine 200 euro, naargelang het gekozen model. Het is een variante op de leasing voor bedrijven maar dan gericht op particulieren. Het voordeel van private leasing is dat u eigenlijk geen zware investering moet doen en vrijwel alle kosten eigen aan de wagen inbegrepen zijn: verzekering, belasting, onderhoud, pechverhelping, winterbanden, Enkel de verbruikte brandstof en de boetes moet de huurder nog zelf betalen. Onder andere de Fiat-merken, Opel, Nissan, Renault en Volvo bieden al private lease aan.

Dit is zeker een interessante formule, maar wie enige financiële reserve heeft kan momenteel ook goede zaakjes doen op het autosalon met de aankoop van een auto, want sommige merken geven waanzinnige kortingen die tot enkele duizenden euro's kunnen oplopen. (Belga)

Ter gelegenheid van het autosalon zetten de merken alle middelen in om zoveel mogelijk wagens aan de man te brengen. En daarvoor worden ook enkele nieuwe of minder bekende formules in de kijker gezet. Zo promoten heel wat merken plots de autoverhuur op lange termijn, ook wel private leasing genoemd. Hierbij kiest u een nieuwe auto en gebruikt u die gedurende 24 tot 50 maanden in ruil van een vast maandelijks huurbedrag dat reeds begint bij een kleine 200 euro, naargelang het gekozen model. Het is een variante op de leasing voor bedrijven maar dan gericht op particulieren. Het voordeel van private leasing is dat u eigenlijk geen zware investering moet doen en vrijwel alle kosten eigen aan de wagen inbegrepen zijn: verzekering, belasting, onderhoud, pechverhelping, winterbanden, Enkel de verbruikte brandstof en de boetes moet de huurder nog zelf betalen. Onder andere de Fiat-merken, Opel, Nissan, Renault en Volvo bieden al private lease aan.Dit is zeker een interessante formule, maar wie enige financiële reserve heeft kan momenteel ook goede zaakjes doen op het autosalon met de aankoop van een auto, want sommige merken geven waanzinnige kortingen die tot enkele duizenden euro's kunnen oplopen. (Belga)