Autosalon was een succes

23/01/18 om 17:07 - Bijgewerkt om 17:08

Bron: Belga

Het autosalon van Brussel heeft zondagavond de deuren gesloten en organisator FEBIAC is meer dan tevreden want er werden meer dan 540.000 bezoekers geregistreerd. Aan de ene kant is het niet verwonderlijk dat dit salon een succesverhaal werd, want het was een 'groot' autosalon zoals dat altijd op de pare jaren het geval is.

Autosalon was een succes

Autosalon was een succes © BELGA

Om die reden moeten we de bezoekerscijfers naast die van 2016 leggen en in absolute cijfers waren er dit jaar (iets) minder bezoekers, gespreid over de volledige salonperiode. Anderzijds was de beurs een dag minder lang geopend, wat die cijfers dan weer relativeert. Kortom, het was een uitstekend salon.

Vooral de nocturnes werden druk bezocht en de absolute topper was de laatste zaterdag van de beurs. Het was er die dag zo druk dat bezoekers nog nauwelijks doorgang hadden in de smallere gangen die de verschillende paleizen met elkaar verbinden. Ook in de hal met de supercars was het op de koppen lopen.

Febiac telde ook ruim 35.000 bezoekers op de 'We Are Mobility' thematentoonstelling. Hier werden vernieuwende systemen zoals autodelen, micromobiliteit en nieuwe stadsmobiliteit voorgesteld. Begin volgend jaar wordt een (klein) autosalon georganiseerd voor bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen en dat zal plaatsvinden van 17 tot 27 januari 2019.(Belga)

Onze partners