Autosalon van Shanghai bant schaarsgeklede hostessen

Een kind neemt een foto van een van de hostessen op het autosalon van Shanghai in 2013 © Reuters

Het internationale autosalon van Shanghai zal het voortaan doen zonder de schaarsgeklede deernes die – vooral dan voor mannen – nog al te veel synoniem staan met de tentoonstelling van de nieuwste voertuigen.

Dat melden Chinese staatsmedia. ‘Bedrijven zouden zich op de kwaliteit van hun producten en op de technologie moeten concentreren’, luidt de uitleg van de organisatoren volgens de krant China Daily.

‘We hopen dat exposanten hun producten op een gezonde en stijlvolle manier aanprijzen. Smaakloze activiteiten zijn verboden, net als activiteiten die de sociale moraal aantasten.’

Hevig debat

Omwille van het Chinese Nieuwjaar waren de organisatoren van het autosalon niet bereikbaar voor meer informatie, maar al in januari hadden ze aangekondigd dat ze overwogen om de hostesses te weren.

Dat leidde tot een hevig debat, waarbij constructeurs en bezoekers argumenteerden dat de dames gewoon bij elke autoshow horen. Bovendien zouden jonge modellen in China een groot deel van hun inkomen halen uit optredens tijdens autoshows in het hele land.

Oudste

Het autosalon van Shanghai, het oudste van China, vindt plaats in april. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content