Zoals de traditie het wil organiseert Febiac in de even jaren een 'groot salon' waar alle nieuwtjes uit de auto-en motorwereld worden voorgesteld aan het Belgische publiek. Ook dit jaar is het aanbod van nieuwe modellen weer zeer indrukwekkend met verscheidene Europese premières en haast ontelbare Belgische primeurs. Zo zijn onder andere de Bentley Bentayga, de Range Rover Evoque Convertible, de Fiat Tipo, de nieuwe Mini's Cabriolet en Clubman en de jongste generatie van de Porsche 911 voor het eerst op een Europees autosalon te bewonderen.

In totaal zijn er ruim 100 exposanten present op een totale oppervlakte van 100.000 m2, verdeeld over de 11 Heizelpaleizen. Om het schouwspel nog aantrekkelijker en overzichtelijker te maken, voerde Febiac ook verscheidene veranderingen door. Het opvallendste is dat de motoren verhuizen naar de paleizen 3 en 8, zodat de 'premiummerken' de vrijgekomen ruimte kunnen innemen in paleis 1, waar ook het bekende salonterras met de waterpartij weer wordt aangelegd.

Verder wil de organisatie het publiek nog meer betrekken bij het spektakel met tal van testmogelijkheden en animaties. Zo is er in paleis 12 een indoor testparcours waar de bezoekers kunnen kennismaken met milieuvriendelijke auto's en nieuwe technologieën. Verder kan men de selecties van Skills Belgium op de stand Job On Wheels bijwonen of genieten van de 360° Experience, de unieke Backstage Experience en de Circus Trial Tour in paleis 3. Tenslotte is een bezoekje aan paleis 2 eveneens een aanrader, want daar loopt een tentoonstelling over Youngtimers - iets oudere modellen die stilaan hun plaats in de autogeschiedenis opeisen - in een origineel decor dat helemaal in het teken van de discoperiode staat.

Het Brusselse Autosalon 2016 gaat op dinsdag 12 januari van start met de dag die traditioneel voor de pers en de VIP's gereserveerd is en afgesloten wordt met een gala-avond. Woensdag 13 januari is dan voorbehouden aan professionele bezoekers. En vanaf donderdag 14 januari staat het Autosalon eindelijk open voor het grote publiek. Ook dit keer staan er drie nocturnes op het programma, op vrijdag 15, maandag 18 en vrijdag 22 januari, wanneer de bezoekers telkens tot 22 uur welkom zijn in de Heizelpaleizen.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

OPENINGSUREN: - Open voor het publiek vanaf donderdag 14 tot en met zondag 24 januari, van 10.00 tot 19.00 uur - Nocturnes op vrijdag 15, maandag 18 en vrijdag 22 januari tot 22.00 uur - Officiële inhuldiging op woensdag 13 januari

TARIEVEN: - Volwassenen: ? 15 ter plaatse, ? 13 bij voorverkoop online - Kinderen tussen 6 en 12 jaar: ? 9, jonger dan 6 jaar: gratis - All-in-ticket "B-Dagtrip" (trein + metro MIVB + toegang tot het salon) te koop in alle stations - Groepstickets (voor min. 20 personen): ? 200

Meer info op de website: www.autosalon.be (Belga)

Zoals de traditie het wil organiseert Febiac in de even jaren een 'groot salon' waar alle nieuwtjes uit de auto-en motorwereld worden voorgesteld aan het Belgische publiek. Ook dit jaar is het aanbod van nieuwe modellen weer zeer indrukwekkend met verscheidene Europese premières en haast ontelbare Belgische primeurs. Zo zijn onder andere de Bentley Bentayga, de Range Rover Evoque Convertible, de Fiat Tipo, de nieuwe Mini's Cabriolet en Clubman en de jongste generatie van de Porsche 911 voor het eerst op een Europees autosalon te bewonderen.In totaal zijn er ruim 100 exposanten present op een totale oppervlakte van 100.000 m2, verdeeld over de 11 Heizelpaleizen. Om het schouwspel nog aantrekkelijker en overzichtelijker te maken, voerde Febiac ook verscheidene veranderingen door. Het opvallendste is dat de motoren verhuizen naar de paleizen 3 en 8, zodat de 'premiummerken' de vrijgekomen ruimte kunnen innemen in paleis 1, waar ook het bekende salonterras met de waterpartij weer wordt aangelegd.Verder wil de organisatie het publiek nog meer betrekken bij het spektakel met tal van testmogelijkheden en animaties. Zo is er in paleis 12 een indoor testparcours waar de bezoekers kunnen kennismaken met milieuvriendelijke auto's en nieuwe technologieën. Verder kan men de selecties van Skills Belgium op de stand Job On Wheels bijwonen of genieten van de 360° Experience, de unieke Backstage Experience en de Circus Trial Tour in paleis 3. Tenslotte is een bezoekje aan paleis 2 eveneens een aanrader, want daar loopt een tentoonstelling over Youngtimers - iets oudere modellen die stilaan hun plaats in de autogeschiedenis opeisen - in een origineel decor dat helemaal in het teken van de discoperiode staat.Het Brusselse Autosalon 2016 gaat op dinsdag 12 januari van start met de dag die traditioneel voor de pers en de VIP's gereserveerd is en afgesloten wordt met een gala-avond. Woensdag 13 januari is dan voorbehouden aan professionele bezoekers. En vanaf donderdag 14 januari staat het Autosalon eindelijk open voor het grote publiek. Ook dit keer staan er drie nocturnes op het programma, op vrijdag 15, maandag 18 en vrijdag 22 januari, wanneer de bezoekers telkens tot 22 uur welkom zijn in de Heizelpaleizen. PRAKTISCHE INFORMATIE:OPENINGSUREN: - Open voor het publiek vanaf donderdag 14 tot en met zondag 24 januari, van 10.00 tot 19.00 uur - Nocturnes op vrijdag 15, maandag 18 en vrijdag 22 januari tot 22.00 uur - Officiële inhuldiging op woensdag 13 januariTARIEVEN: - Volwassenen: ? 15 ter plaatse, ? 13 bij voorverkoop online - Kinderen tussen 6 en 12 jaar: ? 9, jonger dan 6 jaar: gratis - All-in-ticket "B-Dagtrip" (trein + metro MIVB + toegang tot het salon) te koop in alle stations - Groepstickets (voor min. 20 personen): ? 200Meer info op de website: www.autosalon.be (Belga)