Audi TT viert 20e verjaardag

20/11/18 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:53

Bron: Belga

Deze 20e verjaardag vierden de Belgische eigenaars vorig weekend uitbundig op het circuit van Zolder, waar ook een speciale verjaardagseditie van de Audi TT werd voorgesteld.

Audi TT viert 20e verjaardag

Audi TT viert 20e verjaardag © BELGA

De Audi TT bestaat 20 jaar en dat werd op 17 november uitgebreid gevierd op het circuit van Zolder. Maar liefst 140 Belgische TT-fans lieten zich verleiden tot een rondje op het circuit. Het werd een bonte verzameling van 69 wagens, waaronder een TT Roadster van maar liefst 16 jaar oud en met 260.000 km op de teller.

De Audi TT is een stijlicoon. Al sinds de première van het eerste studiemodel in 1995 staat het model synoniem voor rijplezier, design en liefde voor het detail. In de herfst van 1998 kwam de eerste TT Coupé op de markt, een jaar later gevolgd door de eerste TT Roadster. Twintig jaar na de lancering van de oer-TT krijgt de derde generatie van de Audi TT een uitgebreide update mee. Het koetswerkdesign wordt sportief aangescherpt, hij krijgt krachtige motoren onder de kap en kan bogen op een uitgebreidere standaarduitrusting.

In Zolder werd ook de TT 20 Years-variant van de vernieuwde TT in Belgische première voorgesteld. Dit jubileummodel is beschikbaar als Coupé en als Roadster en wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 999 stuks. Deze speciale versie krijgt subtiele verwijzingen mee naar het eerste studiemodel van de Roadster dat in 1995 werd voorgesteld op de Tokyo Motor Show. In het interieur herinnert het nappaleder in mocassinbruin met contrasterende Panuka-stiksels aan het begin van de TT-geschiedenis. Andere specifieke kenmerken zijn de typische vorm van de uitlaatpijpen, de Matrix OLED-achterlichten, de matte Audi-ringen boven de sideskirts en diverse TT 20 Years-aanduidingen. Deze verjaardagseditie is beschikbaar in de kleuren Arrowgrijs en Nanogrijs.(Belga)

Onze partners