Sinds de lancering van de nieuwe generatie van de Audi TT keken liefhebbers vol verwachting uit naar de hypersportieve versie van deze tweezitter die in de coulissen stond warm te draaien. Het Duitse merk trok zopas het doek van deze TT RS tijdens de Salon van Peking, dat ook dit jaar weer met heel wat primeurs kon uitpakken. Het resultaat mag er zijn en lost zeker de verwachtingen in. Gelukkig werd de 2.5 vijfcilinder behouden, want dit blok was toch zowat het handelsmerk van de sportiefste TT. Wel werd deze krachtbron nog eens verder onder handen genomen, waardoor het vermogen tot 400 pk en het koppel tot 480 Nm steeg. Die power wordt op het asfalt gebracht via de Quattro-vierwielaandrijving in combinatie met een S-Tronic-automaat met dubbele koppeling.

De prestaties zijn zoals verwacht indrukwekkend met een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden voor de coupé en 2/10 seconde meer voor de roadster. De topsnelheid is in principe begrensd op 250 km/u, maar op aanvraag kan die ook opgetrokken worden tot 280 km/u. Verder kreeg de Audi TT RS ook een fraaie verpakking met uitbundiger spoilerwerk en specifieke velgen die de sportieve ambities van deze variant extra in de verf zetten. De eerste leveringen zijn in het najaar gepland.(Belga)

Sinds de lancering van de nieuwe generatie van de Audi TT keken liefhebbers vol verwachting uit naar de hypersportieve versie van deze tweezitter die in de coulissen stond warm te draaien. Het Duitse merk trok zopas het doek van deze TT RS tijdens de Salon van Peking, dat ook dit jaar weer met heel wat primeurs kon uitpakken. Het resultaat mag er zijn en lost zeker de verwachtingen in. Gelukkig werd de 2.5 vijfcilinder behouden, want dit blok was toch zowat het handelsmerk van de sportiefste TT. Wel werd deze krachtbron nog eens verder onder handen genomen, waardoor het vermogen tot 400 pk en het koppel tot 480 Nm steeg. Die power wordt op het asfalt gebracht via de Quattro-vierwielaandrijving in combinatie met een S-Tronic-automaat met dubbele koppeling.De prestaties zijn zoals verwacht indrukwekkend met een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden voor de coupé en 2/10 seconde meer voor de roadster. De topsnelheid is in principe begrensd op 250 km/u, maar op aanvraag kan die ook opgetrokken worden tot 280 km/u. Verder kreeg de Audi TT RS ook een fraaie verpakking met uitbundiger spoilerwerk en specifieke velgen die de sportieve ambities van deze variant extra in de verf zetten. De eerste leveringen zijn in het najaar gepland.(Belga)