Audi biedt vandaag snelle S-versies aan op het ganse gamma en de SUV-modellen zijn daar geen uitzondering meer op. Deze nieuwe SQ7 TDI krijgt een dieselmotor en geen benzinemotor. De V8-motor levert een forse 435 pk en een indrukwekkend koppel van maar liefst 900 Nm. Het merkwaardige aan deze motor is dat de trekkracht over een bijzonder breed toerentalgebied beschikbaar is. De 900 Nm staat paraat vanaf 1.000 opm en blijft onverminderd beschikbaar tot 3.250 opm. Dit is een primeur voor een dieselmotor.

Audi monteert twee turbo's die afzonderlijk worden ingeschakeld al naargelang er meer vermogen nodig is. Om ook bij heel lage toerentallen (bij het vertrek) motorkoppel te genereren, komt er een elektrisch aangedreven luchtcompressor die voor drukvoeding zorgt, daar waar een klassieke turbo dat niet kan. Deze compressor werkt op 48 volt waardoor deze Audi zowel een 12 volt als een 48 volt-systeem aan boord heeft. Die hogere spanning wordt ook gebruikt om de actieve stabilisatorstangen te voeden.

De prestaties van deze Q7 liegen er niet om. Een sprintje van 0 tot 100 km/u wordt afgeklokt in 4,8 seconden. Het verbruik blijft - gezien de prestaties - erg bescheiden met amper 7,4 liter/100 km. De wagen is nog dit voorjaar te bestellen.(Belga)

Audi biedt vandaag snelle S-versies aan op het ganse gamma en de SUV-modellen zijn daar geen uitzondering meer op. Deze nieuwe SQ7 TDI krijgt een dieselmotor en geen benzinemotor. De V8-motor levert een forse 435 pk en een indrukwekkend koppel van maar liefst 900 Nm. Het merkwaardige aan deze motor is dat de trekkracht over een bijzonder breed toerentalgebied beschikbaar is. De 900 Nm staat paraat vanaf 1.000 opm en blijft onverminderd beschikbaar tot 3.250 opm. Dit is een primeur voor een dieselmotor.Audi monteert twee turbo's die afzonderlijk worden ingeschakeld al naargelang er meer vermogen nodig is. Om ook bij heel lage toerentallen (bij het vertrek) motorkoppel te genereren, komt er een elektrisch aangedreven luchtcompressor die voor drukvoeding zorgt, daar waar een klassieke turbo dat niet kan. Deze compressor werkt op 48 volt waardoor deze Audi zowel een 12 volt als een 48 volt-systeem aan boord heeft. Die hogere spanning wordt ook gebruikt om de actieve stabilisatorstangen te voeden.De prestaties van deze Q7 liegen er niet om. Een sprintje van 0 tot 100 km/u wordt afgeklokt in 4,8 seconden. Het verbruik blijft - gezien de prestaties - erg bescheiden met amper 7,4 liter/100 km. De wagen is nog dit voorjaar te bestellen.(Belga)