Deze vergaarbak voor plastic is zodanig geconstrueerd dat afval dat in het water drijft, wordt opgevangen via een net waarvan het plastic wordt opgevangen. Zo wordt er niet langer plastic afval via het kanaal naar zee gevoerd.

De meeste kunststoffen die in de zee drijven, komen in de oceanen terecht nadat ze door rivieren werden aangevoerd. Audi Environmental Foundation en zijn projectpartner Recycled Island Foundation pakken het probleem bij de bron aan. Meer dan 98% van het afval dat in de zee terechtkomt, drijft minder dan een meter onder het wateroppervlak en het merendeel zit amper een halve meter onder de waterspiegel. Een speciaal ontwikkelde val voor plastic vangt dit afval, dat vervolgens wordt gerecycled.

Audi Brussel en de Haven van de Stad Brussel sponsorden dit project om plastic op te vangen en installeerden het systeem permanent na een succesvolle testfase. Het opvangbassin in de haven van Brussel wordt twee keer per week leeggemaakt. De gemiddelde hoeveelheid ingezameld afval is 1m3 per maand. De haven van Brussel is de derde site van het project "Recycled Island" na Rotterdam en het Indonesische eiland Ambon.(Belga)

Deze vergaarbak voor plastic is zodanig geconstrueerd dat afval dat in het water drijft, wordt opgevangen via een net waarvan het plastic wordt opgevangen. Zo wordt er niet langer plastic afval via het kanaal naar zee gevoerd.De meeste kunststoffen die in de zee drijven, komen in de oceanen terecht nadat ze door rivieren werden aangevoerd. Audi Environmental Foundation en zijn projectpartner Recycled Island Foundation pakken het probleem bij de bron aan. Meer dan 98% van het afval dat in de zee terechtkomt, drijft minder dan een meter onder het wateroppervlak en het merendeel zit amper een halve meter onder de waterspiegel. Een speciaal ontwikkelde val voor plastic vangt dit afval, dat vervolgens wordt gerecycled.Audi Brussel en de Haven van de Stad Brussel sponsorden dit project om plastic op te vangen en installeerden het systeem permanent na een succesvolle testfase. Het opvangbassin in de haven van Brussel wordt twee keer per week leeggemaakt. De gemiddelde hoeveelheid ingezameld afval is 1m3 per maand. De haven van Brussel is de derde site van het project "Recycled Island" na Rotterdam en het Indonesische eiland Ambon.(Belga)