Audi onthult Q8

06/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt om 08:02

Bron: Belga

Audi breidt zijn crossover-aanbod verder met de Q8, zeg maar de coupéversie van de Q7.

Audi onthult Q8

Audi onthult Q8 © BELGA

Audi volgt hiermee een trend die al enige tijd op de crossover-markt werd ingezet door zijn Duitse concurrenten, BMW en Mercedes. Nu volgt dus ook een iets elegantere en meer verfijnde variant van de Q7. Deze Q8 heeft een iets glooiendere coupélijn en lijkt daarmee een stuk sportiever en dynamischer dan zijn zustermodel.

Toch blijft ook de Q8 stevig uit de kluiten gewassen met een lengte van 4,99 meter, een breedte van 2 meter en een hoogte van 1,71 meter. De wielbasis van 3 meter belooft bovendien heel wat leefruimte voor de vijf inzittenden, die kunnen rekenen op een koffervolume van 1.755 liter. De afwerking lijkt weer van topniveau zoals we dat gewoon zijn op de premium modellen van dit merk.

De Q8 wordt op de vier wielen aangedreven en kan ook rekenen op een milde 48V-hybridisering om de efficiëntie van de benzine- en dieselkrachtbronnen te verhogen. Het onderstel maakt gebruik van een adaptieve demping en luchtvering (optioneel), en meesturende achterwielen die zowel de wendbaarheid als de stabiliteit bevorderen. Tenslotte pakt de Q8 ook uit een met een digitaal dashboard en een doorgedreven connectiviteit via het MMI multimediasysteem.(Belga)

Onze partners