De Audi lunar quattro, die weldra op een échte ruimtemissie vertrekt, werd ontwikkeld door Audi-experts in samenwerking met de Duitse start-up Part-Time Scientists. Regisseur Ridley Scott heeft dit voertuig opgenomen in de film "Alien: Covenant", het nieuwste deel in zijn Alien-reeks. Daaarin zijn de bemanningsleden van het koloniale ruimteschip Covenant op weg naar een verafgelegen planeet in ons melkwegstelsel, wanneer ze een schijnbaar onontgonnen paradijs ontdekken. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn. Wanneer ze een bedreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft doen ze er alles aan om te proberen ontsnappen. In zijn filmdebuut maakt de Audi lunar quattro deel uit van de missie van de Covenant en wordt hij ingezet om Faris (Amy Seimetz) te helpen bij het navigeren en evalueren van het moeilijke en onbekende terrein van de nieuwe planeet.

Naast zijn filmcarrière bereidt de Audi lunar quattro zich ook voor op een echte missie naar de Maan. De constructeur uit Ingolstadt werkt sinds 2015 samen met een onderzoeksteam dat geleid wordt door Robert Böhme, oprichter en directeur van Part-Time Scientists, aan de ontwikkeling van de rover. De Audi-specialisten hebben de in Berlijn gevestigde start-up vooral ondersteund met hun expertise op het gebied van vierwielaandrijving (quattro-technologie) en lichtgewichtconstructie, hun ervaring met de ontwikkeling van elektrische en plug-in hybride aandrijvingen (e-tron) en op het vlak van designoptimalisatie.(Belga)

De Audi lunar quattro, die weldra op een échte ruimtemissie vertrekt, werd ontwikkeld door Audi-experts in samenwerking met de Duitse start-up Part-Time Scientists. Regisseur Ridley Scott heeft dit voertuig opgenomen in de film "Alien: Covenant", het nieuwste deel in zijn Alien-reeks. Daaarin zijn de bemanningsleden van het koloniale ruimteschip Covenant op weg naar een verafgelegen planeet in ons melkwegstelsel, wanneer ze een schijnbaar onontgonnen paradijs ontdekken. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn. Wanneer ze een bedreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft doen ze er alles aan om te proberen ontsnappen. In zijn filmdebuut maakt de Audi lunar quattro deel uit van de missie van de Covenant en wordt hij ingezet om Faris (Amy Seimetz) te helpen bij het navigeren en evalueren van het moeilijke en onbekende terrein van de nieuwe planeet. Naast zijn filmcarrière bereidt de Audi lunar quattro zich ook voor op een echte missie naar de Maan. De constructeur uit Ingolstadt werkt sinds 2015 samen met een onderzoeksteam dat geleid wordt door Robert Böhme, oprichter en directeur van Part-Time Scientists, aan de ontwikkeling van de rover. De Audi-specialisten hebben de in Berlijn gevestigde start-up vooral ondersteund met hun expertise op het gebied van vierwielaandrijving (quattro-technologie) en lichtgewichtconstructie, hun ervaring met de ontwikkeling van elektrische en plug-in hybride aandrijvingen (e-tron) en op het vlak van designoptimalisatie.(Belga)