Deze SQ5 wordt aangedreven door een drieliter V6 dieselmotor die wordt geflankeerd door bijzonder interessante elektrische technologie. Naast de klassieke turbo, voorziet het merk met de vier ringen ook een elektrisch aangedreven luchtcompressor die de V6-motor bij lagere motortoerentallen beademt. Het resultaat mag er zijn want de motor levert 347, maar vooral een betoverende 700 Nm. Omdat de compressor niet moet wachten tot de verbrandingsmotor voldoende toeren draait, is er reeds bijzonder veel trekkracht beschikbaar vanaf het stationaire toerental. Audi monteert ook een mild hybride systeem waarbij de motor wordt gestart door een starter-generator.

Die kan niet alleen de motor bijzonder snel starten, maar recupereert ook energie voor de elektrische compressor. De 'groene' stroom wordt opgeslagen in een (48 Volt) lithium-ion batterij zodat de compressor altijd voldoende stroom krijgt. De prestaties zijn geweldig want deze SUV spurt in amper 5,1 seconden van 0 tot 100 km/u. Nog indrukwekkender zijn de verbruikscijfers; de SQ5 neemt genoegen met 6,6 liter per 100 km (NEDC meetmethode) en voldoet aan de strenge Euro 6d-Temp emissienorm. Deze versie wordt nog deze zomer op de Belgische markt verwacht.(Belga)

Deze SQ5 wordt aangedreven door een drieliter V6 dieselmotor die wordt geflankeerd door bijzonder interessante elektrische technologie. Naast de klassieke turbo, voorziet het merk met de vier ringen ook een elektrisch aangedreven luchtcompressor die de V6-motor bij lagere motortoerentallen beademt. Het resultaat mag er zijn want de motor levert 347, maar vooral een betoverende 700 Nm. Omdat de compressor niet moet wachten tot de verbrandingsmotor voldoende toeren draait, is er reeds bijzonder veel trekkracht beschikbaar vanaf het stationaire toerental. Audi monteert ook een mild hybride systeem waarbij de motor wordt gestart door een starter-generator. Die kan niet alleen de motor bijzonder snel starten, maar recupereert ook energie voor de elektrische compressor. De 'groene' stroom wordt opgeslagen in een (48 Volt) lithium-ion batterij zodat de compressor altijd voldoende stroom krijgt. De prestaties zijn geweldig want deze SUV spurt in amper 5,1 seconden van 0 tot 100 km/u. Nog indrukwekkender zijn de verbruikscijfers; de SQ5 neemt genoegen met 6,6 liter per 100 km (NEDC meetmethode) en voldoet aan de strenge Euro 6d-Temp emissienorm. Deze versie wordt nog deze zomer op de Belgische markt verwacht.(Belga)