Eind januari stuurde Audi zijn eerste 100% elektrische SUV naar één van de fraaiste ski-oorden ter wereld om er de Hahnenkam te beklimmen. De Audi kreeg een aangepaste sneeuwoutfit en beklom er de Mausefalle van de legendarische Streif van Kitzbühel. Met een hellingsgraad van 85% is dit zonder meer één van de meest spectaculaire skipistes.

Om naar boven te kunnen rijden op deze helling beschikt de Audi e-tron over Quattro vierwielaandrijving met twee elektromotoren op de achteras en één elektromotor op de vooras. Het gecumuleerde vermogen bedraagt 370 kW. Audi past ook de software aan die het motorkoppel verdeelt om deze bijzondere helling aan te kunnen. Men monteerde eveneens 19-duimsvelgen met spijkerbanden die ideaal zijn voor deze test op sneeuw en ijs.

"Een helling van 85% oprijden, lijkt aanvankelijk onbegonnen werk", stelt de piloot, Mattias Ekström. "Ik was onder de indruk van de manier waarop de wagen de klus klaarde", voegt de kampioen rallycross en dubbel DTM-kampioen er aan toe. Om de test ook in alle veiligheid te laten verlopen, werd deze versie van de Audi e-tron uitgerust met een veiligheidskooi en een zespuntsgordel. Er werd ook een veiligheidskabel aan de wagen vastgemaakt om hem bij een probleem te kunnen zekeren.(Belga)

Eind januari stuurde Audi zijn eerste 100% elektrische SUV naar één van de fraaiste ski-oorden ter wereld om er de Hahnenkam te beklimmen. De Audi kreeg een aangepaste sneeuwoutfit en beklom er de Mausefalle van de legendarische Streif van Kitzbühel. Met een hellingsgraad van 85% is dit zonder meer één van de meest spectaculaire skipistes.Om naar boven te kunnen rijden op deze helling beschikt de Audi e-tron over Quattro vierwielaandrijving met twee elektromotoren op de achteras en één elektromotor op de vooras. Het gecumuleerde vermogen bedraagt 370 kW. Audi past ook de software aan die het motorkoppel verdeelt om deze bijzondere helling aan te kunnen. Men monteerde eveneens 19-duimsvelgen met spijkerbanden die ideaal zijn voor deze test op sneeuw en ijs."Een helling van 85% oprijden, lijkt aanvankelijk onbegonnen werk", stelt de piloot, Mattias Ekström. "Ik was onder de indruk van de manier waarop de wagen de klus klaarde", voegt de kampioen rallycross en dubbel DTM-kampioen er aan toe. Om de test ook in alle veiligheid te laten verlopen, werd deze versie van de Audi e-tron uitgerust met een veiligheidskooi en een zespuntsgordel. Er werd ook een veiligheidskabel aan de wagen vastgemaakt om hem bij een probleem te kunnen zekeren.(Belga)