Het nieuws heeft Audi-topman Markus Duesmann woensdag bevestigd in de fabriek in Vorst. Daarmee is de werkgelegenheid in de fabriek weer voor een aantal extra jaren verzekerd. Het Duitse vakblad Automobilwoche had eerder al geschreven dat de Q8 e-tron in Brussel gebouwd zou worden.

De Brusselse fabriek bouwt vandaag de elektrische SUV e-tron, die in 2023 een laatste update krijgt en drie jaar later ten einde loopt. Vanaf 2026 zou dan de Q8 e-tron van de band rollen in Vorst, een nog iets grotere elektrische SUV dan de e-tron.

Premier Alexander De Croo reageert op Twitter verheugd op het nieuws.

Het nieuws heeft Audi-topman Markus Duesmann woensdag bevestigd in de fabriek in Vorst. Daarmee is de werkgelegenheid in de fabriek weer voor een aantal extra jaren verzekerd. Het Duitse vakblad Automobilwoche had eerder al geschreven dat de Q8 e-tron in Brussel gebouwd zou worden. De Brusselse fabriek bouwt vandaag de elektrische SUV e-tron, die in 2023 een laatste update krijgt en drie jaar later ten einde loopt. Vanaf 2026 zou dan de Q8 e-tron van de band rollen in Vorst, een nog iets grotere elektrische SUV dan de e-tron.Premier Alexander De Croo reageert op Twitter verheugd op het nieuws.