Bij Audi is de klant koning, hoe ongewoon zijn wensen ook zijn. Een mooi voorbeeld daar van is de A8 L extended. Op vraag van een Europese klant bouwde het premiummerk een eerste uniek exemplaar van zijn luxeberline A8 in kingsize formaat. Met een lengte van 6,36 meter en een wielbasis van 4,22 meter biedt de A8 L extended zijn inzittenden eersteklas comfort met zes afzonderlijke zetels die op drie rijen werden geplaatst. Het concept kan op interesse van klanten rekenen, want Audi ontving al meerdere aanvragen voor dit bijzondere maatwerkmodel.

De specialisten van het merk werkten bijna een jaar aan de ontwikkeling en bouw van deze superlange luxelimousine. Het resultaat is een exclusieve en unieke wagen. De grootste uitdagingen schuilden in de veiligheid en stijfheid van het XXL-koetswerk en in de vormgeving van het silhouet. De wielbasis en de totale lengte van de exclusieve XXL-limousine, gelakt in de Moonlight Blue, werden tegenover de lange versie van de Audi A8 met nog eens 1,09 meter verlengd. Om een harmonieus verloop van de daklijn te garanderen, werd het hele koetswerk vanaf de A-stijlen hertekend. De experts integreerden ook een glazen paneel van 2,40 meter lang in het dak om het gevoel van ruimte te versterken.

Als krachtbron kreeg deze unieke A8 "XXL" een 3.0 TFSI-motor met 310 pk en een koppel van 440 Nm. Daarmee accelereert de limousine in 7,1 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt hij een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Via een achttrapsautomaat wordt de aandrijfkracht naar de permanente vierwielaandrijving gestuurd.(Belga)

Bij Audi is de klant koning, hoe ongewoon zijn wensen ook zijn. Een mooi voorbeeld daar van is de A8 L extended. Op vraag van een Europese klant bouwde het premiummerk een eerste uniek exemplaar van zijn luxeberline A8 in kingsize formaat. Met een lengte van 6,36 meter en een wielbasis van 4,22 meter biedt de A8 L extended zijn inzittenden eersteklas comfort met zes afzonderlijke zetels die op drie rijen werden geplaatst. Het concept kan op interesse van klanten rekenen, want Audi ontving al meerdere aanvragen voor dit bijzondere maatwerkmodel.De specialisten van het merk werkten bijna een jaar aan de ontwikkeling en bouw van deze superlange luxelimousine. Het resultaat is een exclusieve en unieke wagen. De grootste uitdagingen schuilden in de veiligheid en stijfheid van het XXL-koetswerk en in de vormgeving van het silhouet. De wielbasis en de totale lengte van de exclusieve XXL-limousine, gelakt in de Moonlight Blue, werden tegenover de lange versie van de Audi A8 met nog eens 1,09 meter verlengd. Om een harmonieus verloop van de daklijn te garanderen, werd het hele koetswerk vanaf de A-stijlen hertekend. De experts integreerden ook een glazen paneel van 2,40 meter lang in het dak om het gevoel van ruimte te versterken.Als krachtbron kreeg deze unieke A8 "XXL" een 3.0 TFSI-motor met 310 pk en een koppel van 440 Nm. Daarmee accelereert de limousine in 7,1 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt hij een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Via een achttrapsautomaat wordt de aandrijfkracht naar de permanente vierwielaandrijving gestuurd.(Belga)