Laten we er geen doekjes om winden: de Seat Ateca is een kloon van de Tiguan van zustermerk Volkswagen. Logisch, want zo worden heel wat kosten bespaard op de ontwikkeling van de wagen. Het bekende platform kon perfect dienst doen, net als de beproefde motoren en aandrijvingen. Het enige wat eigenlijk nog moest gebeuren was hier en daar een zuiders accent toevoegen en een typische naam bedenken. Dat werd dus Ateca, naar een pittoresk Spaanse dorpje. Olé!

Deze kloonoperatie heeft natuurlijk wel als voordeel dat de Seat Ateca meteen een degelijke compacte SUV is, die zeker zijn mannetje zal kunnen staan in dit felbevochten segment, waar de Nissan Qashqai en andere Hyundai Tucsons momenteel de plak zwaaien. De 4,36 meter lange Ateca is verkrijgbaar met voorwiel- en vierwielaandrijving en heeft een breed motorenpalet met zowel benzine- als dieselkrachtbronnen met een vermogen tussen 115 en 190 pk. Kortom, deze nieuwe Seat heeft alles in huis om de pannen van het dak te rijden op de SUV-markt. De Ateca is tegen het eind van de zomer leverbaar en zal in de goedkoopste uitvoering net geen 22.000 euro kosten.(Belga)

Laten we er geen doekjes om winden: de Seat Ateca is een kloon van de Tiguan van zustermerk Volkswagen. Logisch, want zo worden heel wat kosten bespaard op de ontwikkeling van de wagen. Het bekende platform kon perfect dienst doen, net als de beproefde motoren en aandrijvingen. Het enige wat eigenlijk nog moest gebeuren was hier en daar een zuiders accent toevoegen en een typische naam bedenken. Dat werd dus Ateca, naar een pittoresk Spaanse dorpje. Olé!Deze kloonoperatie heeft natuurlijk wel als voordeel dat de Seat Ateca meteen een degelijke compacte SUV is, die zeker zijn mannetje zal kunnen staan in dit felbevochten segment, waar de Nissan Qashqai en andere Hyundai Tucsons momenteel de plak zwaaien. De 4,36 meter lange Ateca is verkrijgbaar met voorwiel- en vierwielaandrijving en heeft een breed motorenpalet met zowel benzine- als dieselkrachtbronnen met een vermogen tussen 115 en 190 pk. Kortom, deze nieuwe Seat heeft alles in huis om de pannen van het dak te rijden op de SUV-markt. De Ateca is tegen het eind van de zomer leverbaar en zal in de goedkoopste uitvoering net geen 22.000 euro kosten.(Belga)