Aston Martin lanceert nieuwe Vantage

21/11/17 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:25

Bron: Belga

Aston Martin stelde zijn nieuwe Vantage voor, die uitpakt met een AMG V8 en een onuitgegeven elektronisch sperdifferentieel op de achteras.

Aston Martin lanceert nieuwe Vantage

Aston Martin lanceert nieuwe Vantage © BELGA

Na een carrière van 12 jaar krijgt het instapmodel van Aston Martin, de Vantage, eindelijk zijn opvolger. Volgend jaar komt het nieuwe model op de markt en het zal wellicht een goede 150.000 euro kosten. Het design is typisch Aston Martin met een lange neuspartij en korte overhangen, en het volgt een beetje de stijl van de eveneens nieuwe DB11 met de strakke led-lichtblokken.

Ook onderhuids is er een verwantschap tussen beide modellen. De 4,47 meter lange en 1.530 kilogram wegende Vantage staat op een aluminium chassis en maakt gebruik van een V8-motor die door AMG Mercedes wordt geleverd. Deze 4 liter biturbo produceert 510 pk en 685 Nm, die naar de achterwielen worden geleid via een 8-trapsautomaat van ZF. Die cocktail verzekert meer dan degelijke prestaties: de sprint van 0 tot 100 km/u lukt in 3,6 seconden en de topsnelheid bedraagt 314 km/u. Daarbij wordt een zeer dynamisch rijgedrag beloofd met de 50:50 gewichtsverdeling en het nieuwe elektronisch gestuurde sperdifferentieel, dat zijn primeur op de Vantage beleeft. (Belga)