Aston Martin DBS 770 Ultimate: machtsvertoon

De machtsstrijd onder de supercars gaat verder. Aston Martin nam de DBS nog eens onder handen met extra vermogen en meer rijdynamiek als resultaat in de 770 Ultimate.

De technici bij Aston Martin namen de DBS nog eens onder handen, waarbij eerst en vooral de 5,2 liter V12-biturbo nog verder werd opgevoerd. Met een vermogen van 770 paarden – vandaar de naam 770 Ultimate – en 900 Nm koppel als resultaat. De power wordt naar de achterwielen gebracht via een ZF-achttrapsautomaat met een sperdifferentieel. Tegelijk werd ook het rijgedrag nog wat aangescherpt met een aangepaste demping en een performanter remsysteem met koolstof-keramische schijven.

Beperkte reeks

Verder onderscheidt de Aston Martin DBS 770 Ultimate zich door specifieke 21” velgen met Pirelli P Zero-banden, een unieke achterdiffusor, Sport Plus-stoelen bekleed met semianilineleder en alcantara, contrasterende interieurkleuren, schakelpaddles van koolstofvezel en uiteraard de nodige DBS 770 Ultimate-logo’s. 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Aston Martin zal 499 exemplaren van DBS 770 Ultimate bouwen, Coupé en Volante samen. De prijs werd nog niet meegedeeld, maar noteer alvast dat het basismodel al 293.000 euro kost in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content