AMR staat voor Aston Martin Racing en dat zegt eigenlijk al genoeg over de sportieve inslag en ambities van deze nieuwe varianten. Zij ondergaan zowel uiterlijk als mechanisch een stevige metamorfose om enerzijds veel agressiever en opvallender uit de hoek te komen, en daarnaast ook merkelijk beter te presteren, zowel op de weg als op een circuit. Kortom, een Aston Martin AMR gaat zeker indruk maken! De ontwerpers vonden hun inspiratie in de glorieuze racegeschiedenis van het Britse merk met fraaie bolides als de DBR1 uit 1959 en de recentere modellen uit de GT3 en GT4 klassen. Twee nieuwe AMR Aston Martins werden op het Salon van Genève onthuld: de Rapide AMR en de Vantage AMR Pro. Inderdaad, hiermee ontpopt zelfs de luxueuze berline zich tot een ruige en te vrezen sportieveling. Onder de motorkap huist de bekende V12 die hier 600 pk produceert.

De Vantage AMR Pro werd optimaal voor circuitgebruik klaargestoomd, maar mag eveneens op de gewone weg rijden. Hij wordt aangedreven door de krachtigste variant ooit van de V8 die hier 507 pk levert. Dankzij extra spoilerwerk heeft dit model een echte racelook. Beide sportwagens werden gelakt in Stiling Green met fluo accenten. Aston Martin plant slechts 7 stuks van Vantage AMR Pro te produceren, terwijl er 210 Rapide AMR's op de planning staan. (Belga)

AMR staat voor Aston Martin Racing en dat zegt eigenlijk al genoeg over de sportieve inslag en ambities van deze nieuwe varianten. Zij ondergaan zowel uiterlijk als mechanisch een stevige metamorfose om enerzijds veel agressiever en opvallender uit de hoek te komen, en daarnaast ook merkelijk beter te presteren, zowel op de weg als op een circuit. Kortom, een Aston Martin AMR gaat zeker indruk maken! De ontwerpers vonden hun inspiratie in de glorieuze racegeschiedenis van het Britse merk met fraaie bolides als de DBR1 uit 1959 en de recentere modellen uit de GT3 en GT4 klassen. Twee nieuwe AMR Aston Martins werden op het Salon van Genève onthuld: de Rapide AMR en de Vantage AMR Pro. Inderdaad, hiermee ontpopt zelfs de luxueuze berline zich tot een ruige en te vrezen sportieveling. Onder de motorkap huist de bekende V12 die hier 600 pk produceert.De Vantage AMR Pro werd optimaal voor circuitgebruik klaargestoomd, maar mag eveneens op de gewone weg rijden. Hij wordt aangedreven door de krachtigste variant ooit van de V8 die hier 507 pk levert. Dankzij extra spoilerwerk heeft dit model een echte racelook. Beide sportwagens werden gelakt in Stiling Green met fluo accenten. Aston Martin plant slechts 7 stuks van Vantage AMR Pro te produceren, terwijl er 210 Rapide AMR's op de planning staan. (Belga)