De designers van deze Arteon hadden een duidelijk doel voor ogen. Ze wilden een avantgardistisch design linken aan een ruime inzetbaarheid. Het resultaat van deze vormtaal vertaalt zich volgens de Duitse constructeur in een ruim interieur met veel hoofd- en beenruimte; zowel vooraan als achterin. Dit is een heuse uitdaging voor een model met dergelijke ranke vormen. Uiterlijk zien we een vernieuwend design voor de neus omwille van de led koplampen den de 3D-vorm voor de dagrijlichten. Het verchroomde radiatorrooster en de motorkap vormen overigens één geheel.

De Arteon heeft brede schouders wat het horizontale karakter en de kracht van de Arteon onderstreept. Deze nieuwe VW topcoupé heeft ook nog andere karakteristieke stijlelementen. Bovendien komt hij met gloednieuwe rijhulpsystemen die tot nu toe slechts voor grotere luxewagens werden gereserveerd. Op dit ogenblik is er nog geen informatie over de geplande motorisaties of versnellingsbakken. Deze grote berline met coupé-allures zal in maart worden getoond en zou al in de zomer op de markt komen. (Belga)

De designers van deze Arteon hadden een duidelijk doel voor ogen. Ze wilden een avantgardistisch design linken aan een ruime inzetbaarheid. Het resultaat van deze vormtaal vertaalt zich volgens de Duitse constructeur in een ruim interieur met veel hoofd- en beenruimte; zowel vooraan als achterin. Dit is een heuse uitdaging voor een model met dergelijke ranke vormen. Uiterlijk zien we een vernieuwend design voor de neus omwille van de led koplampen den de 3D-vorm voor de dagrijlichten. Het verchroomde radiatorrooster en de motorkap vormen overigens één geheel. De Arteon heeft brede schouders wat het horizontale karakter en de kracht van de Arteon onderstreept. Deze nieuwe VW topcoupé heeft ook nog andere karakteristieke stijlelementen. Bovendien komt hij met gloednieuwe rijhulpsystemen die tot nu toe slechts voor grotere luxewagens werden gereserveerd. Op dit ogenblik is er nog geen informatie over de geplande motorisaties of versnellingsbakken. Deze grote berline met coupé-allures zal in maart worden getoond en zou al in de zomer op de markt komen. (Belga)