Arès X-Raid verzekert luxe in het veld

30/10/17 om 19:32 - Bijgewerkt om 19:33

Bron: Belga

Tuner Arès nam de G Klasse van Mercedes grondig onder handen en dat leverde een bijzonder luxueuze en decadente 4x4 op die zich vooral op de Emiraten richt.

Arès X-Raid verzekert luxe in het veld

Arès X-Raid verzekert luxe in het veld © BELGA

Deze X-Raid is de recentste creatie van Arès, het tuningbedrijf van de voormalige Lotus CEO Dany Bahar dat vooral exclusieve modellen opleukt. De basis voor dit model was de Mercedes G63 AMG maar die valt helemaal niet meer te herkennen. Vooral omdat de typische hoekige vormen verdwenen en plaats maakten voor een vloeiender design dat daarom niet minder stoer is. Met de stevige bull bar, de grote velgen en de lampen op het dak lijkt de X-Raid zo klaar voor een deelname aan de Dakar rally of een optreden in de volgende Mad Max film.

Diezelfde trend werd niet helemaal in het interieur doorgetrokken waar vooral de luxueuze en hoogstaande afwerking in leder opvalt. Onder de motorkap schuilt de gekende 5,5 liter V8-biturbo die hier 760 pk produceert en dus voor denderende prestaties zorgt. Arès verwacht deze decadente X-Raid vooral in de Emiraten te kunnen slijten waar de sjeiks wellicht niet te hard zullen schrikken van het prijskaartje, dat richting een half miljoen euro gaat.(Belga)

Onze partners