De nieuwe SX en RX 125 delen een gemeenschappelijke basis: ze hebben een identiek chassis, motor en ophanging. Het eigen karakter van elke versie komt tot uiting door de sportieve 17" velgen op de SX en de crossbanden op de RX. Die laatste variant kan zich dus ook zorgeloos naast het asfalt bewegen, uit noodzaak of voor de fun.

Deze knappe Italianen pakken uit met een fraai design en oog voor detail waarmee ze zich duidelijk weten te onderscheiden van de andere low cost 125cc's op de markt. Ze zullen wellicht vooral jonge, beginnende motorrijders weten te bekoren. De 125cc eencilinder viertaktmotor voldoet aan de Euro 4 emissienorm en levert 15 pk, een vermogen dat ruimschoots volstaat in het stadsverkeer. Voor de rijveiligheid staan een ABS (Bosch) en een degelijk afgestelde ophanging in.

Het eigentijdse karakter van deze twee nieuwe Aprilia's komt ook tot uiting in het compacte en overzichtelijke dashboard, dat naast de gebruikelijke gegevens ook een boordcomputer met reisgegevens omvat. Aan de Aprilia RX 125 hangt een prijskaartje van 3.590 euro, de SX 125 kost 100 euro meer. (Belga)

De nieuwe SX en RX 125 delen een gemeenschappelijke basis: ze hebben een identiek chassis, motor en ophanging. Het eigen karakter van elke versie komt tot uiting door de sportieve 17" velgen op de SX en de crossbanden op de RX. Die laatste variant kan zich dus ook zorgeloos naast het asfalt bewegen, uit noodzaak of voor de fun.Deze knappe Italianen pakken uit met een fraai design en oog voor detail waarmee ze zich duidelijk weten te onderscheiden van de andere low cost 125cc's op de markt. Ze zullen wellicht vooral jonge, beginnende motorrijders weten te bekoren. De 125cc eencilinder viertaktmotor voldoet aan de Euro 4 emissienorm en levert 15 pk, een vermogen dat ruimschoots volstaat in het stadsverkeer. Voor de rijveiligheid staan een ABS (Bosch) en een degelijk afgestelde ophanging in.Het eigentijdse karakter van deze twee nieuwe Aprilia's komt ook tot uiting in het compacte en overzichtelijke dashboard, dat naast de gebruikelijke gegevens ook een boordcomputer met reisgegevens omvat. Aan de Aprilia RX 125 hangt een prijskaartje van 3.590 euro, de SX 125 kost 100 euro meer. (Belga)