Kamerlid David Geerts heeft een wetsvoorstel klaar. Hij stelt voor om voor elektrische wagens nummerplaten in te voeren die beginnen met 'E' of 'EL', meldt De Standaard.

Opladen

Onder andere in Heist-op-den-Berg, waar Geerts schepen van Mobiliteit is, bestaan parkeerplaatsen met laadpalen voor elektrische auto's. 'Niet zelden zijn die plaatsen ingenomen door gewone auto's,' zegt Geerts in de krant. Dat is vervelend voor bestuurders van elektrische wagens die hun auto dringend willen opladen, zegt hij.

Volgens Geerts is het voor de politie niet evident om daartegen op te treden. 'Agenten moeten dan nagaan of de auto's die er staan wel elektrische wagens zijn. Bovendien verbiedt het huidige verkeersbord volgens verkeersjuristen eigenlijk niet dat ook gewone auto's die plaats innemen.'

Lees ook: 'De milieubewuste automobilist is de klos'. (KVDA)

Kamerlid David Geerts heeft een wetsvoorstel klaar. Hij stelt voor om voor elektrische wagens nummerplaten in te voeren die beginnen met 'E' of 'EL', meldt De Standaard.Onder andere in Heist-op-den-Berg, waar Geerts schepen van Mobiliteit is, bestaan parkeerplaatsen met laadpalen voor elektrische auto's. 'Niet zelden zijn die plaatsen ingenomen door gewone auto's,' zegt Geerts in de krant. Dat is vervelend voor bestuurders van elektrische wagens die hun auto dringend willen opladen, zegt hij.Volgens Geerts is het voor de politie niet evident om daartegen op te treden. 'Agenten moeten dan nagaan of de auto's die er staan wel elektrische wagens zijn. Bovendien verbiedt het huidige verkeersbord volgens verkeersjuristen eigenlijk niet dat ook gewone auto's die plaats innemen.'Lees ook: 'De milieubewuste automobilist is de klos'. (KVDA)