Jean Rédélé was de zoon van de Renault-verdeler in Dieppe, die zich begin jaren 1950 in de autosport stortte en daar heel wat succes oogstte met een Renault 4CV. Maar de autoliefhebber droomde van een echte Franse sportauto die tal van onderdelen van een seriewagen gebruikte. Na twee Renault prototypes, lanceerde hij de Alpine A106 op basis van het platform van de Renault 4 CV en voorzien van elegant polyester koetswerk. Eens zijn merk Alpine op de markt, vatte Rédélé al snel het plan op om het aanbod verder uit te breiden met een cabriolet en een coupé.

De cabriolet, die eigenlijk geen sportieve ambities koesterde, werd aanvankelijk aangedreven door de basismotor van de Renault 4 CV. In 1958 kreeg hij wat meer pit met de mechaniek van de Dauphine, en een jaar later kreeg hij ook het sportieve chassis, terwijl er door de montage van een hardtop eveneens een "Coupé Sport" ontstond.

Het bekende berlinette koetswerk dook op de Alpine A108 op, en evolueerde verder op de snelle en elegante Alpine A110 die al snel tot een icoon op wielen uitgroeide. Later volgden nog de A310, de GTA of de A610, allemaal opwindende Franse sportwagens die nu te bewonderen zijn op Retromobile in Parijs. (Belga)

Jean Rédélé was de zoon van de Renault-verdeler in Dieppe, die zich begin jaren 1950 in de autosport stortte en daar heel wat succes oogstte met een Renault 4CV. Maar de autoliefhebber droomde van een echte Franse sportauto die tal van onderdelen van een seriewagen gebruikte. Na twee Renault prototypes, lanceerde hij de Alpine A106 op basis van het platform van de Renault 4 CV en voorzien van elegant polyester koetswerk. Eens zijn merk Alpine op de markt, vatte Rédélé al snel het plan op om het aanbod verder uit te breiden met een cabriolet en een coupé.De cabriolet, die eigenlijk geen sportieve ambities koesterde, werd aanvankelijk aangedreven door de basismotor van de Renault 4 CV. In 1958 kreeg hij wat meer pit met de mechaniek van de Dauphine, en een jaar later kreeg hij ook het sportieve chassis, terwijl er door de montage van een hardtop eveneens een "Coupé Sport" ontstond.Het bekende berlinette koetswerk dook op de Alpine A108 op, en evolueerde verder op de snelle en elegante Alpine A110 die al snel tot een icoon op wielen uitgroeide. Later volgden nog de A310, de GTA of de A610, allemaal opwindende Franse sportwagens die nu te bewonderen zijn op Retromobile in Parijs. (Belga)