Alpina is een tuner die al jaren verbonden is aan het Duitse merk en de gewoonte heeft de uitrusting en de verfijning van de BMW-modellen naar een nog hoger niveau te tillen. Het was dan ook weer uitkijken naar een Alpina-versie van de nieuwe 5 Reeks. Het team van Burkard Bovensiepen leverde eens te meer mooi werk met de B5 Biturbo die maar liefst 608 pk en 800 Nm puurt uit de V8 4,4 liter twinturbo! Daarmee is dit de krachtigste BMW 5 ... in afwachting van de nieuwe M5 die wellicht later op het jaar op de markt komt.

De B5 beschikt standaard over vierwielaandrijving en heeft dan ook weinig moeite om die power vlot op het asfalt te krijgen. De sprint van 0 tot 100 km/u lukt in 3,5 seconden en de topsnelheid loopt op tot 330 km/u! Daarmee is de Alpina B5 één van allersnelste concurrenten in het segment van sportieve berlines. Bovendien voegt hij daar traditioneel nog een hoog comfortniveau aan toe en blijft zijn voorkomen zeer discreet met mooi geïntegreerde spoilers en knappe spaakvelgen. Er is keuze uit een berline of de functionelere break. (Belga)

Alpina is een tuner die al jaren verbonden is aan het Duitse merk en de gewoonte heeft de uitrusting en de verfijning van de BMW-modellen naar een nog hoger niveau te tillen. Het was dan ook weer uitkijken naar een Alpina-versie van de nieuwe 5 Reeks. Het team van Burkard Bovensiepen leverde eens te meer mooi werk met de B5 Biturbo die maar liefst 608 pk en 800 Nm puurt uit de V8 4,4 liter twinturbo! Daarmee is dit de krachtigste BMW 5 ... in afwachting van de nieuwe M5 die wellicht later op het jaar op de markt komt.De B5 beschikt standaard over vierwielaandrijving en heeft dan ook weinig moeite om die power vlot op het asfalt te krijgen. De sprint van 0 tot 100 km/u lukt in 3,5 seconden en de topsnelheid loopt op tot 330 km/u! Daarmee is de Alpina B5 één van allersnelste concurrenten in het segment van sportieve berlines. Bovendien voegt hij daar traditioneel nog een hoog comfortniveau aan toe en blijft zijn voorkomen zeer discreet met mooi geïntegreerde spoilers en knappe spaakvelgen. Er is keuze uit een berline of de functionelere break. (Belga)