Die datum moet nog bevestigd worden, maar verscheidene betrouwbare bronnen spreken over september 2021 als lanceringsdatum van deze langverwachte Alfa Romeo Tonale. Het definitieve model zal bijna 4,50 meter lang zijn en qua design zeer dicht aanleunen bij het prototype dat in 2019 werd getoond.

De recente fusie tussen FCA en PSA zal geen invloed hebben op de start van de productie van de Tonale, omdat dit model gebruik maakt van een platform dat volledig aan FCA toebehoort. Wat de aandrijvingen betreft, zal naast de klassieke benzine- en dieselmotoren ook een plug-inhybride met vierwielaandrijving, vergelijkbaar van de Compass van zustermerk Jeep, worden aangeboden. Het elektrisch rijbereik zou daarvoor binnen de verwachtingen liggen, namelijk ongeveer 50 km. Later zal de Tonale nog het gezelschap krijgen van een kleinere SUV, die ook een 100% elektrische variant zal hebben.

Die datum moet nog bevestigd worden, maar verscheidene betrouwbare bronnen spreken over september 2021 als lanceringsdatum van deze langverwachte Alfa Romeo Tonale. Het definitieve model zal bijna 4,50 meter lang zijn en qua design zeer dicht aanleunen bij het prototype dat in 2019 werd getoond.De recente fusie tussen FCA en PSA zal geen invloed hebben op de start van de productie van de Tonale, omdat dit model gebruik maakt van een platform dat volledig aan FCA toebehoort. Wat de aandrijvingen betreft, zal naast de klassieke benzine- en dieselmotoren ook een plug-inhybride met vierwielaandrijving, vergelijkbaar van de Compass van zustermerk Jeep, worden aangeboden. Het elektrisch rijbereik zou daarvoor binnen de verwachtingen liggen, namelijk ongeveer 50 km. Later zal de Tonale nog het gezelschap krijgen van een kleinere SUV, die ook een 100% elektrische variant zal hebben.