Alfa Romeo terug in de Formule 1

04/12/17 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:53

Bron: Belga

Na meer dan 30 jaar afwezigheid keert Alfa Romeo terug naar de Formule 1 als partner van het Sauber team. De wagens zullen worden aangedreven door Ferrari-motoren van 2018.

Alfa Romeo terug in de Formule 1

Alfa Romeo terug in de Formule 1 © BELGA

Alfa Romeo en het Sauber F1 team hebben een overeenkomst afgesloten voor een strategische, commerciële en technologische samenwerking voor verscheidene seizoenen. De officiële naam wordt 'Alfa Romeo Sauber F1 Team'. Hiermee keert een roemruchte naam uit de racerij terug naar de Formule 1.

Sergio Marchionne, ceo van de FCA Groep waartoe ook Alfa Romeo behoort, verklaarde: "Deze overeenkomst met het Sauber F1 Team is een belangrijke stap in de opwaardering van Alfa Romeo, dat na een afwezigheid van ruim 30 jaar terugkeert naar de Formule 1. Alfa Romeo, dat kan terugblikken op een rijk erfgoed en dat in ruime mate heeft bijgedragen tot de geschiedenis van de Formule 1, zal andere autoconstructeurs op de F1-grid vervoegen. Het merk zelf zal de vruchten plukken van de uitwisseling van technologieën en strategische knowhow van een hoog aangeschreven partner als het Sauber F1 Team. De ingenieurs en technici van Alfa Romeo, die hun capaciteiten reeds bewezen met de recent gelanceerde Giulia en Stelvio, zullen de kans krijgen om die ervaring ter beschikking te stellen van het Sauber F1 Team. Tegelijk zullen Alfa Romeo-liefhebbers opnieuw de kans krijgen om een autoconstructeur te ondersteunen die vastbesloten is om een opwindend nieuw hoofdstuk te schrijven in zijn unieke, legendarische sportgeschiedenis."

De racehistoriek van Alfa Romeo gaat terug tot de beginjaren van de autosport. Het merk schitterde al in de vooroorlogse Grote Prijzen met de GP Tipo 2, waarna het van 1950 tot 1988 deelnam aan de Formule 1, als constructeur maar ook als motorleverancier. Onmiddellijk na zijn debuut won Alfa Romeo de eerste twee pilotentitels, in 1950 en 1951, met Nino Farina en Juan Manuel Fangio aan het stuur. Van 1961 tot 1979 was Alfa Romeo motorleverancier van verscheidene F1-teams, om als daarna tot 1985 opnieuw een eigen team in te zetten en tenslotte nog tot 1988 motoren te leveren. In 2018 volgt de langverwachte comeback in de Formule 1, na 30 jaar afwezigheid.(Belga)

Onze partners