De Stelvio Quadrifoglio wordt aangedreven door de bekende V6 2,9 liter biturbo benzinemotor van het Milanese merk. die beroep doet op Ferrari-technologie. Zijn maximaal vermogen bedraagt 510 pk bij 6.500 t/min en het koppel loopt op tot 600 Nm tussen 2.500 en 5.000 t/min. Deze potente krachtbron is gekoppeld aan een speciale automatische versnellingsbak met 8 verhoudingen die toelaat in slechts 150 milliseconden te schakelen als de race modus is geactiveerd. Daarmee sprint de Stelvio Quadrifoglio in slechts 3,8 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 283 km/u volgens de constructeur.

Voor het eerst is deze motorisatie ook te combineren met de innovatieve Q4 vierwielaandrijving. Die stuurt in normale omstandigheden het volledige koppel naar de achteras. Als de griplimiet echter wordt bereikt kan de Q4 ook onmiddellijk tot 50% van de kracht naar de voorwielen leiden via een transferbak. De Stelvio Quadrifoglio is ook uitgerust met het exclusieve Alfa Chassis Domain Control systeem en het enige model met het Alfa Active Torque Vectoring differentieel.(Belga)

De Stelvio Quadrifoglio wordt aangedreven door de bekende V6 2,9 liter biturbo benzinemotor van het Milanese merk. die beroep doet op Ferrari-technologie. Zijn maximaal vermogen bedraagt 510 pk bij 6.500 t/min en het koppel loopt op tot 600 Nm tussen 2.500 en 5.000 t/min. Deze potente krachtbron is gekoppeld aan een speciale automatische versnellingsbak met 8 verhoudingen die toelaat in slechts 150 milliseconden te schakelen als de race modus is geactiveerd. Daarmee sprint de Stelvio Quadrifoglio in slechts 3,8 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 283 km/u volgens de constructeur. Voor het eerst is deze motorisatie ook te combineren met de innovatieve Q4 vierwielaandrijving. Die stuurt in normale omstandigheden het volledige koppel naar de achteras. Als de griplimiet echter wordt bereikt kan de Q4 ook onmiddellijk tot 50% van de kracht naar de voorwielen leiden via een transferbak. De Stelvio Quadrifoglio is ook uitgerust met het exclusieve Alfa Chassis Domain Control systeem en het enige model met het Alfa Active Torque Vectoring differentieel.(Belga)