Voor modeljaar 2016 zorgt Alfa voor enkele aanpassingen die het sportieve karakter van de Giulietta benadrukken. Zo krijgt de wagen enkele specifieke designkenmerken die de verwantschap met de Alfa Romeo Giulia duidelijk maken. De vernieuwde Giulietta komt ook met interessante nieuwe technologieën zoals de nieuwe 1.6 JTDm 120 pk motor in combinatie met de Alfa TCT gerobotiseerde versnellingsbak. Klanten kunnen ook gebruik maken van Uconnect Live systeem.

De constructeur voorziet drie afwerkingsniveaus (Giulietta, Giulietta Super en Giulietta Veloce). Verder komen ze twee uitrustingspacks Veloce en Lusso. In totaal tellen we negen nieuwe motorisaties (benzine en diesel). De nieuwe 1.6 JTDm 120 pk in combinatie met de TCT-versnellingsbak combineert de het gebruiksgemak van een turbodiesel met het comfort van een automatische transmissie. De motor is dus niet enkel zuinig maar biedt ook erg veel rijplezier. Deze Alfa Romeo Giulietta kan uitstekende prestaties voorleggen met een topsnelheid van 195 km/u en een acceleratievermogen van 0 tot 100 km/u in 10,2 seconden. Ondanks die waarden haalt de ecoversie een normverbruik van 3,5 l/100 km en stoot hij amper 99 gram CO2 per km uit.(Belga)

Voor modeljaar 2016 zorgt Alfa voor enkele aanpassingen die het sportieve karakter van de Giulietta benadrukken. Zo krijgt de wagen enkele specifieke designkenmerken die de verwantschap met de Alfa Romeo Giulia duidelijk maken. De vernieuwde Giulietta komt ook met interessante nieuwe technologieën zoals de nieuwe 1.6 JTDm 120 pk motor in combinatie met de Alfa TCT gerobotiseerde versnellingsbak. Klanten kunnen ook gebruik maken van Uconnect Live systeem. De constructeur voorziet drie afwerkingsniveaus (Giulietta, Giulietta Super en Giulietta Veloce). Verder komen ze twee uitrustingspacks Veloce en Lusso. In totaal tellen we negen nieuwe motorisaties (benzine en diesel). De nieuwe 1.6 JTDm 120 pk in combinatie met de TCT-versnellingsbak combineert de het gebruiksgemak van een turbodiesel met het comfort van een automatische transmissie. De motor is dus niet enkel zuinig maar biedt ook erg veel rijplezier. Deze Alfa Romeo Giulietta kan uitstekende prestaties voorleggen met een topsnelheid van 195 km/u en een acceleratievermogen van 0 tot 100 km/u in 10,2 seconden. Ondanks die waarden haalt de ecoversie een normverbruik van 3,5 l/100 km en stoot hij amper 99 gram CO2 per km uit.(Belga)