Achtste generatie Golf staat in de startblokken

24/01/18 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:53

Bron: Belga

Volkswagen legt de laatste hand aan de volgende generatie Golf. Hoewel de Duitse constructeur ook volop bezig met zijn elektrische toekomst in de vorm van het nieuwe merk I.D., investeert het merk uit Wolfsburg ongeveer 1,8 miljard euro in de nieuwe generatie Golf.

Achtste generatie Golf staat in de startblokken

Achtste generatie Golf staat in de startblokken © BELGA

Die Golf is toe aan de achtste generatie en het blijft de absolute topper binnen het gamma. VW-toplui hadden zopas een meeting in Wolfsburg met tal van belanghebbenden en toeleveranciers die zullen meewerken aan de nieuwe Golf. VW laat nog niet in zijn kaarten kijken en geeft nog geen informatie over een mogelijk nieuw platform, al zal dit laatste ook modulair zijn en toegankelijk voor tal van andere modellen binnen de groep.

De productie van de Golf zal ten vroegste binnen anderhalf jaar worden opgestart. Het ziet er overigens naar uit dat de Golf VIII in 2019 op het salon van Genève zal debuteren. Dat autosalon vindt traditioneel in maart plaats. De huidige generatie Golf kreeg medio vorig jaar nog een facelift, waarbij vooral het gamma motoren werd aangepast.(Belga)

Onze partners