AC Schnitzer tunet de Jaguar F-Pace

24/11/17 om 12:16 - Bijgewerkt om 12:18

Bron: Belga

Meestal neemt AC Schnitzer BMW's onder handen. Maar nu boog de Duitse tuner zich eveneens over de producten van Jaguar Land Rover, met een fraaie F-Pace als resultaat.

AC Schnitzer tunet de Jaguar F-Pace

AC Schnitzer tunet de Jaguar F-Pace © BELGA

Het Duitse bedrijf dat nabij de Belgische grens is gevestigd, bezorgde de Britse SUV een virieler voorkomen zonder hem echter totaal te transformeren. De ingreep begon met een nieuwe uitlaatlijn in roestvrij staal met vier eindpijpen voor de F-Pace 2.0d en 3.0d. Dankzij een modulator kan de bestuurder zo kiezen uit zes persoonlijke sounds, van rauw sportief tot discreet muzikaal.

Om nog beter aan het asfalt te kleven en meer rijdynamiek te bieden werd de ophanging 20 tot 25 mm verlaagd. Hiermee gaat de F-Pace nog strakker door de bochten en ziet hij er meteen ook een stuk sportiever uit. Wat extra spoilerwerk vooraan en achteraan met onder meer een dakspoiler draagt eveneens bij tot de sportieve look en levert extra neerwaartse druk op bij hoge snelheden. En als naar goede gewoonte bij Schnitzer werden ook de velgen niet vergeten. Men ontwikkelde 22" exemplaren met een specifiek design voor de F-Pace die perfect de wielkasten vullen. Met de SUV F-Pace wil Schnitzer aantonen dat de Engelse verfijning perfect samengaat het Duitse sportieve temperament.(Belga)