Hoewel de meeste tuners begonnen in de jaren zestig, bestaat Abt als firma momenteel 120 jaar. De tuner is dus even oud als de auto zelf en dat is een uniek gegeven. In 1896 was Johann Abt een smid. Hij hield zich onder meer bezig met het ombouwen van koetsen naar sleeën zodat ze 's winters ook voor efficiënte mobiliteit zorgden. Aanvankelijk stond de man erg sceptisch tegenover de komst van de automobiel. Vanaf 1920 zou hij echter gaan samenwerken met August Horch, een van de grondleggers van het huidige Audi.

De verwantschap met Audi en de VW groep is duidelijk historisch gegroeid. Na WOII werden in de ateliers van Auto Abt allerhande voertuigen weer rijklaar gemaakt. Het was een manier om in deze moeilijke periode te overleven. Pas in de jaren vijftig zou de kleinzoon van de initiële oprichter (Johann Abt II) echt gebeten worden door het autovirus toen hij fabriekspiloot werd voor DKW. Hij kreeg het idee om race-ervaring naar de weg te brengen. Ondertussen verwierf de renstal van Abt faam in de DTM, het "Super Tourwagen Cup" en sinds kort ook in de Formula E. Abt is vandaag vooral actief als leverancier van kant-en-klare tuningkits voor producten uit de VW groep. De leveren zowel motortuning als optische upgrades. (Belga)

Hoewel de meeste tuners begonnen in de jaren zestig, bestaat Abt als firma momenteel 120 jaar. De tuner is dus even oud als de auto zelf en dat is een uniek gegeven. In 1896 was Johann Abt een smid. Hij hield zich onder meer bezig met het ombouwen van koetsen naar sleeën zodat ze 's winters ook voor efficiënte mobiliteit zorgden. Aanvankelijk stond de man erg sceptisch tegenover de komst van de automobiel. Vanaf 1920 zou hij echter gaan samenwerken met August Horch, een van de grondleggers van het huidige Audi. De verwantschap met Audi en de VW groep is duidelijk historisch gegroeid. Na WOII werden in de ateliers van Auto Abt allerhande voertuigen weer rijklaar gemaakt. Het was een manier om in deze moeilijke periode te overleven. Pas in de jaren vijftig zou de kleinzoon van de initiële oprichter (Johann Abt II) echt gebeten worden door het autovirus toen hij fabriekspiloot werd voor DKW. Hij kreeg het idee om race-ervaring naar de weg te brengen. Ondertussen verwierf de renstal van Abt faam in de DTM, het "Super Tourwagen Cup" en sinds kort ook in de Formula E. Abt is vandaag vooral actief als leverancier van kant-en-klare tuningkits voor producten uit de VW groep. De leveren zowel motortuning als optische upgrades. (Belga)