Oorspronkelijk werd er slechts één 4x4 van het Jaar verkozen, maar door de evoluerende trends op deze markt is men intussen tot zes categorieën gekomen om elk voertuig correct met zijn directe concurrenten te kunnen vergelijken. Zo werden deze editie de deelnemende voertuigen gelabeld als crossover A en B (o.b.v. prijs), SUV A en B (o.b.v. prijs), offroad en pick-up.

Bij de crossovers scoorde de Peugeot 2008 het hoogst in de 'kleine' klasse, terwijl de Mazda CX-5 overtuigde bij 'grotere' modellen. Ook de SUV's werden onderverdeeld op basis van hun prijs. De Subaru Forester was de beste in de budgetklasse en de BMW X5 werd de winnaar onder de prestigemodellen.

Verder werden de Range Rover Sport en de VW Amarok de laureaten in de klassen offroad en pick-up. De jury van de 4x4-verkiezing bestond uit autojournalisten, die de deelnemende wagens konden evalueren op een testparcours bij Circuit Zolder. (Belga)

Oorspronkelijk werd er slechts één 4x4 van het Jaar verkozen, maar door de evoluerende trends op deze markt is men intussen tot zes categorieën gekomen om elk voertuig correct met zijn directe concurrenten te kunnen vergelijken. Zo werden deze editie de deelnemende voertuigen gelabeld als crossover A en B (o.b.v. prijs), SUV A en B (o.b.v. prijs), offroad en pick-up. Bij de crossovers scoorde de Peugeot 2008 het hoogst in de 'kleine' klasse, terwijl de Mazda CX-5 overtuigde bij 'grotere' modellen. Ook de SUV's werden onderverdeeld op basis van hun prijs. De Subaru Forester was de beste in de budgetklasse en de BMW X5 werd de winnaar onder de prestigemodellen. Verder werden de Range Rover Sport en de VW Amarok de laureaten in de klassen offroad en pick-up. De jury van de 4x4-verkiezing bestond uit autojournalisten, die de deelnemende wagens konden evalueren op een testparcours bij Circuit Zolder. (Belga)