Het platform werd in 2002 opgestart vanuit Taxistop bvba. Cambio is een autodeel onderneming en is de vrucht van een samenwerking met Vlaamse mobiliteitsorganisatie VAB en alls Belgische vervoersmaatschappijen (De Lijn, NMBS, TEC en STIB). Met de Cambio-kaart hebben de leden toegang tot verschillende types voertuigen en ze betalen slechts de werkelijke gebruikskost van de wagen.

Het spreekt dat de gebruikers zich geen zorgen moeten maken over de verplichtingen en de kosten die eigen zijn aan het bezit van een auto zoals onderhoud en verzekering. Cambio kocht 300 nieuwe Citroën C3's met de karakteristieke "airbumps" en een indrukwekkend palet kleurcombinaties (bijvoorbeeld een wit koetswerk en een rood dak). Deze wagens vallen duidelijk op in het straatbeeld.

Cambio wil ook gebruiksvriendelijker worden met de Cambio app, de mogelijkheid om de auto in heel België te gebruiken, een helpdesk de klok rond, een eenvoudige facturatie en flexibele reserveringsmogelijkheden. Al deze C3's worden aangedreven door de 1.2 PureTech motor van 82 pk. Deze motor werd al twee keer bekroond met de prijs "Engine of the Year". Alle voertuigen worden voorzien van alleseizoensbanden en komen met het Citroën Connected NAV-systeem. Dit navigatiesysteem biedt ook onlineservices zoals TomTom Traffic voor realtime verkeerinfo, brandstofprijzen en info over tankstations en parkeerplaatsen, weerberichten en plaatselijke POI (points of intrest, nvdr.).(Belga)

Het platform werd in 2002 opgestart vanuit Taxistop bvba. Cambio is een autodeel onderneming en is de vrucht van een samenwerking met Vlaamse mobiliteitsorganisatie VAB en alls Belgische vervoersmaatschappijen (De Lijn, NMBS, TEC en STIB). Met de Cambio-kaart hebben de leden toegang tot verschillende types voertuigen en ze betalen slechts de werkelijke gebruikskost van de wagen. Het spreekt dat de gebruikers zich geen zorgen moeten maken over de verplichtingen en de kosten die eigen zijn aan het bezit van een auto zoals onderhoud en verzekering. Cambio kocht 300 nieuwe Citroën C3's met de karakteristieke "airbumps" en een indrukwekkend palet kleurcombinaties (bijvoorbeeld een wit koetswerk en een rood dak). Deze wagens vallen duidelijk op in het straatbeeld. Cambio wil ook gebruiksvriendelijker worden met de Cambio app, de mogelijkheid om de auto in heel België te gebruiken, een helpdesk de klok rond, een eenvoudige facturatie en flexibele reserveringsmogelijkheden. Al deze C3's worden aangedreven door de 1.2 PureTech motor van 82 pk. Deze motor werd al twee keer bekroond met de prijs "Engine of the Year". Alle voertuigen worden voorzien van alleseizoensbanden en komen met het Citroën Connected NAV-systeem. Dit navigatiesysteem biedt ook onlineservices zoals TomTom Traffic voor realtime verkeerinfo, brandstofprijzen en info over tankstations en parkeerplaatsen, weerberichten en plaatselijke POI (points of intrest, nvdr.).(Belga)