De voertuigen zijn te zien op de Techno-Classica in Essen. Deze beurs opent vandaag al voor de pers. Land Rover wil er tonen hoe ze haar klanten met historische voertuigen bedient. Het minste wat we hierover kunnen zeggen, is dat het om een gewaagde aanpak gaat. Ze tonen er liefst 25 perfect gerestaureerde exemplaren van deze Series 1.

Deze 25 voertuigen werden tot in de puntjes gerestaureerd volgens de specificaties van 1948. Het authentieke karakter wordt behouden omdat men enkel originele Land Rover onderdelen gebruikt. Dat geldt ook voor het kleurpalet want er worden slechts vijf (originele) kleuren aangeboden: Light Green, Bronze Green, RAF Blue, Dove Grey en Poppy Red. Klanten kunnen de opbouw van hun Series 1 ook volgen in de classicdivisie van de site in Solihull. Met dit initiatief wil Land Rover aantonen dat alle Land Rovers op een dag met een dergelijke zin voor detail kunnen gerestaureerd worden. Te oordelen aan het aantal Defenders dat door de jaren heen werd verkocht, zit er toekomst in deze afdeling. (Belga)

De voertuigen zijn te zien op de Techno-Classica in Essen. Deze beurs opent vandaag al voor de pers. Land Rover wil er tonen hoe ze haar klanten met historische voertuigen bedient. Het minste wat we hierover kunnen zeggen, is dat het om een gewaagde aanpak gaat. Ze tonen er liefst 25 perfect gerestaureerde exemplaren van deze Series 1. Deze 25 voertuigen werden tot in de puntjes gerestaureerd volgens de specificaties van 1948. Het authentieke karakter wordt behouden omdat men enkel originele Land Rover onderdelen gebruikt. Dat geldt ook voor het kleurpalet want er worden slechts vijf (originele) kleuren aangeboden: Light Green, Bronze Green, RAF Blue, Dove Grey en Poppy Red. Klanten kunnen de opbouw van hun Series 1 ook volgen in de classicdivisie van de site in Solihull. Met dit initiatief wil Land Rover aantonen dat alle Land Rovers op een dag met een dergelijke zin voor detail kunnen gerestaureerd worden. Te oordelen aan het aantal Defenders dat door de jaren heen werd verkocht, zit er toekomst in deze afdeling. (Belga)