Het gaat om planetoïde 2012 TC4 die in 2012 door een observatorium op Hawaii is ontdekt. De dichtste passage is om 07.41 uur. Volgens het Europese Ruimtevaartbureau ESA biedt de scheervlucht een 'excellente mogelijkheid om de internationale capaciteiten voor het herkennen en het volgen van objecten in de buurt van de Aarde te testen en onze capaciteiten te onderzoeken hoe wij samen op een reële bedreiging kunnen reageren'.

In oktober 2079 kan dezelfde asteroïde ons treffen al bedraagt volgens de huidige berekeningen de waarschijnlijkheid slechts 1 op 2645.

Het gaat om planetoïde 2012 TC4 die in 2012 door een observatorium op Hawaii is ontdekt. De dichtste passage is om 07.41 uur. Volgens het Europese Ruimtevaartbureau ESA biedt de scheervlucht een 'excellente mogelijkheid om de internationale capaciteiten voor het herkennen en het volgen van objecten in de buurt van de Aarde te testen en onze capaciteiten te onderzoeken hoe wij samen op een reële bedreiging kunnen reageren'. In oktober 2079 kan dezelfde asteroïde ons treffen al bedraagt volgens de huidige berekeningen de waarschijnlijkheid slechts 1 op 2645.