Arrestaties bij protest in Malonne tegen Michelle Martin

© Belga

Twee herrieschoppers zijn gearresteerd toen het protest uit de hand liep.

Twee personen zijn in Malonne opgepakt tijdens een betoging tegen het verblijf van Michelle Martin in het klooster van de arme klaren in Malonne. Iets na 14.30 uur, toen de betoging op zijn einde leek te lopen, kwam het tot schermutselingen tussen betogers en de ordediensten. Er werden voetzoekers afgestoken, stenen gegooid naar de politie en beledigende leuzen aan het adres van Michelle Martin geschreeuwd.

Enkele manifestanten gebruikten geweld tegen de nadarhekkens die hen scheidden van de aanwezige politiemacht. Ook werden stenen geworpen naar de agenten. Die laatsten moesten de matrak en pepperspray inzetten.

Twee personen zijn opgepakt. De ene had een verkeersbord losgerukt en getracht om dat naar de agenten te werpen. De tweede had een schild van een agent buitgemaakt tijdens een handgemeen.

Omstreeks 15.30 uur bevonden zich nog enkele tientallen manifestanten in de nabijheid van het klooster.

De aanwezige politiemacht werd versterkt voor de manifestatie, waartoe opgeroepen was via de sociale netwerken. “Er zijn lokale en federale politiemensen aanwezig, klaar om op te treden in functie van de omstandigheden”, aldus de woorvoerder van de stad Namen Benoit Demazy. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content