Applebaas Steve Jobs opnieuw met ziekteverlof

© EPA

De 55-jarige Jobs kampt al langer met gezondheidsproblemen.

Appletopman Steve Jobs gaat opnieuw met ziekteverlof. Net als in 2009 neemt Tim Cook de dagdagelijkse leiding van het technologieconcern over.

In een e-mail aan het personeel liet Jobs maandag weten dat hij zich wil concentreren op zijn gezondheid. Hij gaf geen details en vraagt respect voor zijn privacy en zijn familie.

Jobs, die ook eigenaar is van Pixar Animation Studios, benadrukte wel dat hij aanblijft als ceo van Apple en betrokken zal blijven bij de belangrijkste strategische beslissingen van het bedrijf.

Kanker

De 55-jarige Jobs kampt al langer met gezondheidsproblemen. In 2004 werd hij geopereerd aan een tumor in zijn alvleesklier. Het bleek een zeldzame vorm van alvleesklierkanker te zijn.

Van januari tot juni 2009 was hij zes maanden afwezig en onderging hij een levertransplantatie.

Aandeel

De gezondheidstoestand van Jobs is voor beleggers een ‘staatszaak’, want een groot deel van het succes van Apple wordt toegeschreven aan zijn charisma. Telkens hij verschijnt om een nieuw product voor te stellen, slikken de Applefans maar al te graag wat er gezegd wordt.

Het feit dat Jobs nu opnieuw van het publieke toneel verdwijnt, zal hoogstwaarschijnlijk voelbaar zijn op de beurs. Wall Street was maandag gesloten, maar op de beurs van Frankfurt tuimelde het Appleaandeel na het nieuws 7,7 procent naar beneden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content